Макс Айрънс – талантът е в кръвта му

Роден през 1985-а в семейството на Джереми Айрънс и ирландската актриса Синеад Кюсак, Макс Айрънс има начертана пътека в живота си още от дете. Цялата фамилия на Макс е от високите кръгове на Лондонското висше общество – баба му и дядо му са актьорите Сирил Кюсак и Морийн Кюсак. Брат му, Самюъл Айрънс, е фотограф. Чрез майка си той е полубрат на политик Ричард Бойд Барет, лелите му са актрисите Ниам Кюсак и Сорша Кюсак, а чичо му е театралният продуцент Падрайг Кюсак.

Още като дете учи в известното Dragon School към Оксфорд, което има за цел да подготви децата в него за светлото бъдеще, което ги очаква. Макс тренира ръгби, плуване и гребане и неговите треньори и учители го съветват да се насочи към професионална спортна кариера. Той обаче избира изкуството, като поколения наред в своето семейство. Така се озовава в Guildhall School of Music and Drama. Макс обаче има дислексия и скоро установява, че методите на преподаване, възприети в повечето училища и най-вече в неговото, не отговарят на стила му на учене, което води до истинска борба в ученическите му години. Именно тогава той решава да преследва актьорска кариера, като майка си и баща си, но Джеръми Айрънс го съвества да не го прави. Така първата работа, която младия Макс си намира щом напуска колежа, е като барман.

Преходът между работата зад бара и тази пред камерата обаче, е бърз и плавен. Макс започва работа като модел, снима няколко кампании за Burberry и Mango, и става лице на Macy’s за кампанията им есен/зима 2012-а. А само три години по-късно списание GQ го обявява за един от най-добре облечените мъже в Обединеното кралство.

„И двамата ми родители твърдо вярват, че този бизнес до голяма степен се основава на късмет. Когато им съобщих, че искам да бъда актьор и двамата ми казаха да не си правя илюзии и никога да не мисля, че животът ми ще бъде като техния, защото са имали късмет. Мисля, че това беше много добър съвет.“

Акторската кариера не закъснява – първата му роля е изключително малка, във филма „Да бъдеш Джулия“, а първата му голяма роля е в модерната адаптация на „Черената шапчица“ с Аманда Сейфрийд. След това се появява „Скитница“ и после получава главната мъжка роля в сериала „Бялата кралица“, където играе крал Едуард IV редом до Ребека Фъргюсън. Сериалът носи световна слава и на двамата, а на Ребека и първата й номинация за „Златен глобус“. От този месец пък може да гледате сериала и по родния канал Epic Drama.

Като типичен британец за Макс е истиска чест да изиграе реален крал. Ето какво казва той за ролята: „Знаем много за английската история, виждаме монарси, рисувани по стените и те винаги имат онези строги, почти празни изражения на лицата. Човек никога не може да разбере, какво си мислят в действителност. Едуард беше толкова различен за мен в много отношения. Когато всичко започва той е млад, само на 22 години. Той е безотговорен, с чувство за хумор, превъзбуден заради всичко, което му се случва. И си печели репутация, заради всички тези неща. След това обаче порасва и се развива, защото е невероятно умен. Знаете ли, той никога не е губил битка. В икономическо отношения е бил много по-напредничав от всеки друг крал, с мечта да обедини страната. Той иска да прекрати войната на розите окончателно. Така че, за мен това е един невероятен крал и същевременно най-обикновен човек. И този човек е взел всички тези решения винаги верен на своята съвест и принципи.“

Няколко сериала, сред които „Тутанкамон“, The Little Drummer Girl и най-новия „Кондор“, изпъстрят кариерата на Макс, която тепърва върви нагоре. Рамо до рамо с баща си на много събития младият член на фамилия Айрънс е почти по-младо копие на татко ки и със сигурност е наследил таланта му. А от 2019-а Макс Айрънс е щастливо женен за модния директор на британското списание Tatler Софи Пера и двамата живеят в Оксфордшиър.

„Когато имаш родители, които са правили това, което ти искаш да правиш, колкото и да се гордеят с теб не могат да бъдат изумени от това, което ти се случва, защото самите те са го преживели. Единственият човек, който се опитвам да изумя съм аз самият. Всичко, което правя го правя за себе си. Така че си казвам „майната му на света“ до известна степен и продължавам напред.“

А няколко чудесни роли, в които може да гледате Макс Айрънс ще намерите в галерията ни горе.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Да си татко на 10 деца
„Нямам нито едно лошо семе“, пошегува се комикът Еди Мърфи по темата...
Read More
0 replies on “Макс Айрънс – талантът е в кръвта му”