Какво ще носят мъжете следващата зима?

Dior Men

Голяма част от мъжките модни седмици в Париж и Милано протекоха онлайн с кратки филми, представящи колекциите. Но основните играчи като Prada, Dior и Louis Vuitton представиха колекциите си пред публика.

Свободната кройка е наложила почти абсолютен монопол на подиума. Дължим това на факта, че заради последните близо две години не можем да се откажем от мотото „Всичко в името на удобството“. Виждаме sportswear, но не в чистия му вид, а съчетан с по-официални елементи (Ким Джоунс за Dior).

Dior Men

Prada

Много от дрехите са същински хибриди – бомбер яке или стандартна пухенка, превърнати в палто (както виждаме при Prada). Стремежът към практичността личи и по множеството джобове, които се появяват по сака, якета и панталони.

Zegna

JW Anderson отива още по-далеч, създавайки хибрид между дънково яке и рокля

Благодарение на своята утилитарност доминира и денимът. Ще го виждаме във всичките му нюанси от светлия acid wash до класическото тъмносиньо. Освен дънкови панталони и якета, през идната есен дизайнерите ни предлагат да заложим и на гащеризони, по-груби ризи, дори обувки от деним. Справка: Y/Project.

Y/Project

Y/Project

Именно в това ревю, което е в колаборация с Жан Пол Готие, изпъква и друга тенденция – trompe l’oeil (оптична илюзия). Чудесна метафора за изкривената представа за живота, която получаваме през нашите телефони.

Поглеждаме и към най-новото ревю на Prada (и най-коментираната колекция от Милано). Там връхните са с преекспонирани рамене и досущ приличат на картина от Тамара де Лемпицка. Balenciaga редовно залага на този силует напоследък. Но той е въведен през 80-те от Клод Монтана̀ и Тиери Мюглер – много преди Демна (Balenciaga) да започне да твори. А самият Раф Симънс (който твори с Миуча Прада) прави този силует от 20 години.

Prada

Все по-рядко виждаме класическия мъжки костюм на подиума. Но се появяват модерни интепретации или само негови елементи. Материите варират от традиционен кариран туид или рипсено кадифе и се съчетават с вълнен пуловер и кецове от кожа.

Връщането към по-ежедневното облекло позволява и носенето на по-весели плетива. Оглеждайте се за нови вариации на алпийските пуловери, които носехме тази зима. Ще попаднете на такива с животни (Etro), надписи, цифри (Louis Vuitton) и други най-различни декорации.

Etro

Dior Men

При стайлинга силен момент е съчетаването на сходни тонове (т.нар. tonal dressing). Ще се сдобиете с бонус точки, ако комбинирате различни материи в една и съща тоналност, както правят Etro и Louis Vuitton. Смесете матово с лъскаво – chunky пуловер или сако от вълна с връхно от латекс. Така ще придадете нужната триизмерност на тоалета и ще накарате цветовете да изпъкнат.

Fendi

Etro

Ако тази година кафявото направи заявка за завръщане, то през идния зимен сезон изцяло ще завладее гардеробите ни. Наред с него присъстват горчицата и червеното. Като последното е по-приглушено и отива към керемидено и оранжево, за разлика от предишните сезони.

При по-студените тонове присъстват стоманеното сиво и кобалтовото синьо, както и цветът на годината Very Peri (Louis Vuitton). Колкото до тревистото зелено на Bottega Veneta – вече е потъмняло и се доближава до изумруденото. При много от дизайнерите зеленото е по-убито – маслинено или войнишко.

Tod’s

Prada

Louis Vuitton (от Върджил Абло)

А ако многото цветове не са за вас, можете да разгледате палитрата от ревюто на Dior – неутрални тонове, вариращи от млечнобяло и пясъчко, през пепелявосиньо и гълъбовосиво до черно.

Dior Men

Принтовете на идната зима се доближават до психоделичните и сякаш са залети с киселина (резултат от царуването на знаменития tie dye, на който му е време да си ходи). Десените са в нюансите на жълтото, зеленото и кафявото. Виждаме ги при колаборацията между Глен Мартенс и Жан Пол Готие за Y/Project, както и при Prada и Louis Vuitton. Тук-таме се подаваше и неизменната леопардова щампа – ще я откриете при Dior и Versace.

Prada

Колкото до водещите аксесоари – дизайнерите несъмнено наблягат на твърдите чанти в средни и големи размери. Доминират и футуристичните очила тип Balenciaga, както и обувките с груби, дебели подметки.

Fendi

Завършваме с видео от последната колекция на Върджил Абло, която наистина си заслужава да гледате. Сюрреълистичният декор е вдъхновен от любима книга от детството му – Вълшебникът от Оз, референция, която използва още в първото си ревю на Louis Vuitton през юни 2018 г.

Spread the love
More from Ина Иванова
Алесандро Микеле показа първата си колекция за Valentino
Италианската модна къща пусна непланиран lookbook в последния ден на Мъжката седмица...
Read More
0 replies on “Какво ще носят мъжете следващата зима?”