Стефани Кръстева: „Бъдещето на козметиката е в хармония с околната среда“

козметика

Основателката на козметичната марка MUSE обединява любовта към красотата с непоколебимата си преданост към опазването на природата

Като млада съвременна жена, Стефани търси своя начин да се грижи за това, което ѝ е дала природата. Привърженичка е на естествената красота, каквато безспорно притежава, но някак си не успява да намери адекватната грижа за нея в широкия спектър от козметични продукти, повечето от които със синтетични и потенциално вредни съставки. Насочила търсенето си в посока натурална и в същото време високоефикасна козметика, в един момент Стефани си задава въпроса „Защо да не създам нещо, което бих искала да използвам?“

Дипломиран магистър по „Предприемачество и иновации“, Стефани обединява сили с водещи биохимици и козметолози, давайки насока на търсенето и създаването на най-леките и ефикасни формули за цялостна грижа за кожата, базирани на екологично чисти, натурални съставки. Младата дама е визионер, който вярва в силата на природата, а мечтите ѝ не знаят граници. Нарича проекта си MUSE, водена от убеждението, че всеки може да бъде своя собствена муза.

Повече от две години Стефани пътува в различни държави, където участва в семинари, провежда консултации и лични срещи в търсене на най-подходящите иновативни съставки в най-щадящата им форма за своята козметична линия. Екипът от специалисти, ангажирани в създаването ѝ, минава през поредица от проби и грешки, през създаването на безброй мостри, докато стигне до формулите, чието качество не търпи никакъв компромис.

„Процесът на създаване не беше лесен, но всяко предизвикателство ме правеше още по-решена да предоставя най-доброто. Всяка нова проба беше стъпка към мечтата ми. Мечта, в която всеки се чувства като произведение на изкуството. Исках с MUSE да вдъхновя всички нас да обичаме своята кожа, да я ценим и да се грижим за нея“, казва Стефани днес, когато MUSE вече има своите над 50 000 почитатели на българския пазар, поръчките растат с 50% на месечна база, а през октомври ще стартират продажбите на 5 чуждестранни пазара с план през първото полугодие на 2024 г. да бъдат покрити всичките 27 пазара на територията на Европейския съюз.

Интересът към оригиналната козметика MUSE е обусловен и от посланието на марката, че красотата и природата могат да вървят ръка за ръка. Освен че козметичните формули с над 40 натурални активни съставки без синтетика и синтетични консерванти са наистина впечатляващо ефикасни, марката привлича и със своето отговорно отношение към човешкото здраве и природата, посредством опаковките.

С респект към Европейската стратегия за пластмасите, Стефани и нейният екип се борят със сериозната заплаха от екологична катастрофа, резултат от натрупването на пластмасови опаковки за еднократна употреба. Още в самото начало на реализацията на проекта MUSE e заложена идеята високоефективните натурални формули да бъдат предлагани в опаковки от рециклирани материали и да се използват сменяеми пълнители. Това не само помага за намаляване на пластмасовите отпадъци в океаните, но и изгражда стабилен мост между красотата и устойчивостта.

Тук може би трябва да отбележим, че създателката на MUSE Стефани подпомага благотворителни кампании, свързани с рециклиране на отпадъци, както финансово, така и като доброволец, далеч преди да пристъпи към реализация на идеята за устойчива, изцяло натурална козметика.

А с MUSE тя не просто предлага продукти, а преживяване, емоция и възможността на всеки от нас да открие своята естествена красота и да си каже: „Това съм аз и се харесвам!“

Spread the love
Tags from the story
More from Ваня Шекерова
Красимир Тонев: Ядрен енергетик в тренда
Ако един мъж иска да бъде приет сериозно, трябва да внимава какво...
Read More
0 replies on “Стефани Кръстева: „Бъдещето на козметиката е в хармония с околната среда“”