Ултраси, футбол, Перник – първи трейлър на документалния филм „Нямаш място в нашия град“

HBO Max и българската продуцентска компания Smarty Pants Shooter пуснаха днес официалния трейлър и плакат на документалния филм “Нямаш място в нашия град” на режисьора Николай Стефанов и продуцента Ралица Големанова. Филмът ще има своята стрийминг премиера на 6 октомври в над 20 територии в Европа, като преди това ще бъде представен за първи път на родна земя ще на документален фестивал и ще има киноразпространение в страната.

Трейлърът и плакатът предават динамиката и емоционалността на филма и контрастите на средата, в която живеят героите, които камерата на Николай Стефанов следи с любопитство.

Отбор, безредици, доверие, семейство… са думите, които изпъкват в трейлъра и те задават посоката, но далеч не всичко, което да очакваме от този 81-минутен разказ, чието действие се развива в родния град на режисьора – Перник. Освен вълнуваща история, филмът-наблюдение       дава и стимул за размисъл над множество социални и исторически теми, без да дава бързи отговори – оставяйки зрителите сами да достигнат до своите заключения. След изключителните си селекции на едни от най-добрите международни фестивали из цяла Европа „Нямаш място в нашия град“ ще има своята фестивална поява и на родна земя като българската премиера и един от акцентите на фестивала „София ДокуМентал“. Официалната първа прожекция в програмата на фестивала е планирана за 20 септември под купола на „Ларго София“ от 20:00 часа.

„Нямаш място в нашия град“ ще има и национално киноразпространение, като премиерната дата в киносалоните е 23 септември. Появата на български документален филм на голям екран е по-скоро рядкост и заявка за потенциала на филма да привлече широка аудитория. „Нямаш място в нашия град“ на Smarty Pants Shooter е четвърта документална копродукция на HBO от България и първа под стрийминг марката HBO Max. Историята от бившия миньорския град Перник, разказана през ежедневието на група футболни фенове, ще бъде достъпна за гледане в стрийминг платформата от 6 октомври.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Бившият на Марая Кери с още близнаци
На някои звезди страшмо им върви. Бившият съпруг на певицата Марая Кери...
Read More
0 replies on “Ултраси, футбол, Перник – първи трейлър на документалния филм „Нямаш място в нашия град“”