Първи поглед към „Опенхаймер“ на Кристофър Нолан

През лятото на 2023 година светът се променя завинаги! Само в кината, всепризнатият майстор на драматичния киноспектакъл Кристофър Нолан ще ни запознае с един от най-важните и повратни моменти в човешката история в най-новия си биографичен епос „Опенхаймер“.

Филмът е адаптация на наградената с „Пулицър“ книга American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer на Кай Бърд и Мартин Дж. Шеруини разказва интригуващата история на Дж. Робърт Опенхаймер – енигматичния американския физик, директор на проект „Манхатън“, в рамките на който е създаването на първото в света ядрено оръжие – атомната бомба. Сюжетът ще се фокусира както върху турбулентния личен живот на Опенхаймер, така и върху ролята му в  „Манхатън“ и отношенията му с колегите, политиците и военните.  

Като огромен радетел за несравнимото кинопреживяване, за „Опенхаймер“ Кристофър Нолан за пореден път работи с номинирания за „Оскар“ виртуозен оператор Хойте ван Хойтема (Дюнкерк, НЕ!), с който заснемат филма на 65 мм. лента с IMAX камери. Филмът ще съчетава чернобяла и цветна визия и както е видно от първия тийзър трейлър, обещава наистина впечатляващо изживяване, което в комбинация с изключително интригуващата история, прави „Опенхаймер“ едно от най-големите и задължителни филмови събития за 2023 година.

Режисьор и сценарист на „Опенхаймер“ е Кристофър Нолан, който е и продуцент заедно със съпругата си Ема Томас. Като Робърт Опенхаймер ще видим талантливия Килиън Мърфи, а в останалите роли влиза впечатляващ екип от световни звезди, сред които Емили Блънт, Робърт Дауни Джуниър, Мат Деймън, Флорънс Пю, Рами Малек, Бени Сафди, Джош Хартнет, Дейн ДеХаан, Майкъл Ангарано, Олдън Ерънрайк, Джак Куейд, Дилън Арнолд, Дейвид Кръмхолц, Матю Модийн и други.

Вижте първия официален тийзър трейлър на филма в черно-бяло. „Опенхаймер“ избухва на 21 юли 2023 година в кината и IMAX.

https://www.youtube.com/watch?v=GrT5lpK6L1E
Spread the love
More from divamagazine.bg
Дара Екимова и любовната й приказка в „Последен дъх“
„Последен дъх“ на Дара Екимова е от онези парчета, които са обречени...
Read More
0 replies on “Първи поглед към „Опенхаймер“ на Кристофър Нолан”