Орлин Горанов: Тренирам сърцето и ума с положителни емоции

Ако умът поддържа любовта, сърцето ще е винаги младо

Един от най-обичаните български певци Орлин Горанов посреща динамичено септември. На 2 септември той ще е част от първия концерт у нас на звездата от „Дързост и красота“ Рон Мос, а в края на месеца започва и втория сезон на предаването „Последният печели“, на което изпълнителят е водещ.

Срещаме се с Орлин Горанов в последните часове на август, за да го разпитаме какво е да си творец във времена на пандемия и несигурност, и какво още поддържа жаждата му за нови предизвикателства.

Г-н Горанов, срещаме се в края на лятото и малко преди голям концерт с ваше участие в Пловдив. Какво ви донесе този отпускарски сезон в емоционален план?Лятото е любимото ми време от годината, за това се опитвам както да си почина, така и да се заредя с енергия за новия сезон.

През юли пуснахте нова песен и клип в неподражаемия си романтичен стил и всички се чудим – как успявате да поддържате тази искра на любов толкова години? Ако искрата на любовта вече е изгаснала или изчезнала, значи просто няма смисъл да правим музика, изкуство, защото то е насочено към нейно величество публиката.

Остарява ли сърцето или на възрастта е подвластен само умът? За всичко е виновен умът. Ако умът поддържа любовта и щастието около себе си и сърцето винаги ще е младо.

Как ги тренирате – и ума, и сърцето? Тренирам ги с много, много положителни емоции.

Последните две години са преломни за много творци. Как ви се отразяват на вас всички тези мерки в личен план? Може би сега е време за преоценка. Време да преосмислим нещата в живота си. Опитвам се да гледам от позитивната страна на нещата.

Как се справяте сега, когато отново се говори за стриктни мерки, а залите и салоните не могат да са пълни с публика, а мнозина се ограничават изобщо от културни преживявания? Най-много ме плаши изолацията и заключването у дома. Страхът в най-лошият съветник. Ние сме социални животни, които се нуждаят да имат други същества около себе си. Имаме нужда от духовност.

Ще оцелее ли българската култура, за която и преди това не бе лесно, след всички тези катаклизми? Убеден съм, че българската култура ще оцелее в това смутно време и ще се завърне по-силна, когато пандемията отмине.

Имате ли ваши лични малки каузи, с които се „борите“ срещу пандемията? Малката ми лична кауза е насочена към това да останем хора след пандемията.

Благодарим ви за това интервю и ви пожелаваме незабравим концерт с Рон Мос в Пловдив. Пожелавам на 2 септември на публиката на Античния театър в Пловдив една великолепна и незабравима нощ.

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

Джей Ло и кожа кадифе

Какво е това, за което всяка жена завижда на Дженифър Лопес? Ако...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ