Сватбен сезон

Бракът е особено нещо. Любов, но не само. Сексуалност, но не само. Той е решение и дълъг път заедно, а любовта вече не е онова несигурно трептене от първите дни. Тя е стабилна, знае какво иска и е готова да се бори за него.

С някакви такива мисли в главата тествах Elie Saab Le Parfum In White – фланкър на класическия Elie Saab Le Parfum. Дали защото свързвам Ели Сааб с булчински рокли, дали заради white в името или защото наистина концепцията му е такава – не зная, но за мен това е типичен булчински парфюм (проверката ми показа, че съм била права: Elie Saab Le Parfum In White е специално замислен като парфюм за булки).

Началото е силно и сладко. Напомня на мед, на напечена от слънцето сърцевина на бели цветя, на омайващо жужене на пчели. Дори портокаловият цвят е захаросан, а не цитрусово свеж; същото се отнася и за червените плодове – няма я плодовата стипчива сочност. Тази медена сладост идва по-скоро от кехлибара, отколкото от жасмина; не носи онази невинна девича чувственост, характерна за жасминовите парфюми. Тук чувствеността е напълно зряла и осъзната, тя знае точно какво иска и какво да очаква.

Името подвежда – макар и white, този парфюм не е лек и момичешки, нито пък е от типа аромати на “чисто” – на сапун, на крем, на бебешка пудра. Кехлибарът, мускусът и пачулито надделяват над белите цветя, натежават и ги приземяват с шипрови и анималистични нотки. Това е зрял аромат за зряла жена – нетолкова като години, колкото като самоувереност и намерения. Не е лекомислен и хвърчащ, не е и флиртаджийски при цялата си подчертана сексуалност. Има дори някакви  строгост и тържественост в него, недопускащи своеволия.

Без да е изненадващ и да блести с някаква особена композиционна оригиналност, Elie Saab Le Parfum In White е добре блендиран и балансиран аромат. Сладък, без да е задушлив, с красив остатъчен шипров шлейф. Традиционен, без да е “бабешки”, но все пак с модерно звучене. Както казах – парфюм за булки, с една добра трайност, способна да издържи цяло сватбено тържество.

Elie Saab Le Parfum In White е лансиран през 2018 г. Зад него стоят парфюмеристите Франсис Куркджиян и Жером ди Марино.

Spread the love
Публикувано от
Още от Дона Делова

Алек и Илария Болдуин – заедно в добро и зло

Шест деца и взаимна подкрепа свързват двойката, която е по-силна от скандалите...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ