От покоите на царица Флора

Van Cleef&Arpels се впуска в ново олфактивно приключение. Orchid Leather е първият аромат с кожени акценти на растения. За уникалната интерпретация на кожа в колекцията Extraordinaire „носът” Жюлиен Раскине прибягва до различен подход. Първият елемент е цистус, иконична нотка с ярък и решителен характер. Мускусните и кожените й фасети са умело съчетани със сладостта и топлината на втория елемент – абсолют от ванилия. Очевиден избор заради анималистичните й интонации. Ботаническа и текстурирана, безпрецедентната бленда, допълнена с тамян и захаросан акорд на слива, създава чувствена и дива атмосфера. Природата е пълна с изненади. 

Обича ме, не ме обича! Пред Кая Гербер не седи подобна дилема. Обляна от светлината на залязващото слънце, супермоделът държи в ръцете си флакона на поредната „маргаритка” на Marc Jacobs. Вдъхновена от „златния час”, който фотографите така обичат, по-плътната интерпретация Daisy Eau So Intense предизвиква усещане за захапване на сочна ягода в топъл пролетен ден. Искрящо и трептящо, уханието с многото лица се открива с гурме акорд на ягода (да, обонянието не ви е излъгало) и круша, подсладени с мед. Безгрижни и флиртуващи, розови пъпки се кротват на пътека от ванилия. Балансирана със свеж зелен мъх, тя призовава да се насладите на непокварената красота на полето с цветя. 

В последно време „носовете” пеят серенади и съчиняват оди в чест на розата, но в покоите на царица Флора обитават и други придворни, нетолкова популярни, но не по-малко романтични. В Scarlet Poppy от колекцията Cologne Intense на Jo Malone London гигантският ален мак от дивите степи на Азия грабва с екзотика, екстравагантност и магия, които опияняват съзнанието. Както е известно, червеното цвете не мирише, затова името не визира съставките, а препредава идеята на композицията. През призмата на Матилд Бижауи макът излъчва аромат на нотки на ечемик (в тон с източните мотиви) и зърна тонка за двоен сладък декаданс, кадифен ирис и сочен акорд на смокиня.

Spread the love
More from Свобода Сидерова
Уъркшоп с Bioderma за балансирана кожа
Дългоочакваните зимни изкушения имат и обратна страна. За мнозина това са сухата...
Read More
0 replies on “От покоите на царица Флора”