Ованес Торосян на сцената и в живота

Снимки: Симон Варсано

Гледаме го в моноспектакъла „Тигър и дракон“ на сцената на Театър 199. Тя е поводът да направим един бъз блиц с Ованес Торосян за събитията, които променят живота и по какъв начин той закрива 2023 година.

Как се случи „Тигър и Дракон“? Случи се. Харесах творческия потенциал на Йоана Мирчева и реших да заложа на нея. След това тя ми се довери. После 199 повярваха в идеята и възложиха пиесата на режисьора Юрий Дачев и се събрахме в тайните кътчета на театъра и споделихме идеи. Екипът на 199 застана зад нас и се срещнах с публиката. 

Какво очакваш от новия театрален сезон? Очаквам смислени срещи.

Какво препоръчваш да се гледа и защо? Препоръчвам: Всички дипломни спектакли в Натфиз, защото младите колеги имат нужда от това да бъдат разпознавани, не от сериали, а още от академията, от сцената. Направете го преди родната култура да ги е отказала от професията.

Любимите ти неща в работата преди и сега? Преди- лудата енергия, с която разполагах/ Сега- лудата фантазия, с която разполагам. Преди и сега- колегите ми актьорите( всички). Те са нечовеци!!!

Историите, които няма да спреш да препоръчваш? Историите са хиляди при мен. Може би няма да спра да давам примери с пиесата Хамлет. 7 сезона играх в постановката на Явор Гърдев в НТ, а после се осмелих да я поставя аз в Плевен. Любимият образ е образа на баща- най- трудната роля за мен. А на сцената- най- трудният образ, който съм правил е Мишкин на Достоевски.

Най-важното събитие за теб през изминалата година? Сватбата ни с моята любов Милена  Ерменкова( вече) Торосян. 

Кои са предизвикателствата, които поставяш сам към себе си? Да мога да бъда пример. Да бъда добър човек, въпреки всичко.

Коя е последната тема, която те развълнува? Бунтът срещу Боби Михайлов, преди това бунтът на Морфов.

Какво ти предстои? Нямам представа, тъй като нищо в тази държава не е сигурно. Предстои ми приключение. 

Spread the love
More from Зорница Аспарухова
Изчезналите милиони на една принцеса
За да стане съпруга на принц Рение III,холивудската звезда Грейс Кели трябвало...
Read More
0 replies on “Ованес Торосян на сцената и в живота”