Паулу Коелю с нова книга на български

Тецуя, някога най-добрият стрелец с лък в Япония, сега живее в уединено село и се занимава единствено с дърводелство. Но когато един амбициозен младеж го открива и предизвиква на двубой, майсторът му доказва убедително, че съвършената техника не води до победа – нито в стрелбата с лък, нито в живота.

Момче от селото, станало неволен свидетел на състезанието, е пленено от древното изкуство на стрелбата с лък и моли учителя да сподели уменията си с него. Тецуя го предупреждава: да, той може да го запознае с правилата, но ученикът трябва сам да приеме житейските принципи, които да следва – постоянство, страст, целеустременост, готовност да поема риск, да греши, но и да се усъвършенства. Това е пътят на лъка – пътешествието на живота.

Издателство ОБСИДИАН
Дата на издаване 7 декември 2023 г.
Превод Вера Киркова-Жекова
Илюстрации Лиляна Дворянова

Животът е основният източник на вдъхновение за книгите на Паулу Коелю. Той се сблъсква със смъртта, преодолява лудостта, експеримен­тира с наркотици, устоява на мъче­ния, занимава се с магия и алхимия, учи философия и религия, чете мно­го, губи и възвръща вярата си, опознава болката и удоволствието от любовта и търси своето място в све­та. Коелю вярва, че ние носим в себе си нужната сила да открием своето призвание.

Първият му роман, „Алхимикът”, е променил живота на милиони хора.

Книгите на Паулу Коелю са пре­ведени на 88 езика и са продадени в 325 милиона екземпляра по целия свят. Той е носител на 115 междуна­родни награди, а от 2007 г. е прате­ник на мира на ООН.

Направете своята предварителна поръчка на „Стрелецът“ тук.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Фолкер Шльондорф: Майсторът на екранизациите
Текст Кремена Димитрова Под вещата му режисура през годините на екрана оживяха...
Read More
0 replies on “Паулу Коелю с нова книга на български”