Ще стане ли принц Уилиям новия крал?

william prince

Вълненията около британското кралско семейство едва ли скоро ще приключат и тук вината е не само в Хари и Меган Маркъл, която е на корицата на новия ни брой. Британците потвърдиха в анкета, че биха предпочели следващия крал да стане внукът на кралица Елизабет Втора принц Уилям, а не неговият баща, престолонаследникът принц Чарлз. Самото изследване е направено без официално одобрение от монарха и е проведено от агенция „Делтапол”.

Тридесет и осем годишният принц Уилям е трети поред в наследяването на британския престол, веднага след баща си принц Чарлз. В анкетата четиридесет и седем процента от запитаните потвърждават, че биха предпочели той да стане крал след Елизабет Втора.

За сравнение, едва 27 процента от респондентите застават зад това монарх да стане принцът на Уелс Чарлз. Според изследването това показва колко силно е спаднала популярността на 72-годишния престолонаследник, въпреки неговите усилия да подобри имиджа си през последните две десетилетия. По-притеснителното обаче е, че осемнадесет процента от анкетираните се произнесли за премахването на монархията.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Георги Господинов спечели „Букър“
Романът на Георги Господинов „Времеубежище“, преведен на английски от Анджела Родел, постигна...
Read More
0 replies on “Ще стане ли принц Уилиям новия крал?”