Пролетта на нашето доволство

„Моята прекрасна съпруга“

Саманта Даунинг

„Сиела“

Мрачен, забавен и въздействащ психологически трилър, който ще ви накара да гледате с други очи на двойките около вас. Колко от тях имат своите малки тайни и колко зловещи може да бъдат те? Всичко започва като любовна история. Момче и момиче се срещат, влюбват се, женят се и десетина години по-късно целият бит и ежедневието са убили страстта и искрата. В този момент повечето двойки опитват нещо ново. Някои отиват на почивка, други експериментират със секса. Трети променят гардероба и навиците си. Четвърти се надяват кризата да отмине. А някои започват да убиват хора. Това е любовна история. И като всяка такава в края й дебне трагедия.

„Дивите палми“

Уилям Фокнър

„Лист“

Неиздаван досега у нас роман на Уилям Фокнър излиза за първи път на

български език. „Дивите палми“ е едновременно сред най-нетипичните и

най-обичаните творби на писателя, появила се на бял свят през 1939 година. Погълнати от забранената си страст през 1937-а, загърбили всичко, Шарлът и Хари търсят спасение там, където никой не ги познава. Десет години по-рано един затворник в изнемога гребе с лодката си през наводненията на Мисисипи, за да спаси бременна жена. В основата на романа са две истории на Американския юг – „Дивите палми“ и „Стареца“, които се преплитат в разказ за освобождението, любовта, оцеляването и изкуплението.

„Убийство в Бруклин“

Джонатан Литъм

„Бард“

Ако още не сте гледали филма на Едуард Нортън по тази книга, в който той режисира и играе главната роля, то може би първо трябва да започнете от книгата. Лайнъл Есрог, мъж със синдрома на Турет, работи за малка детективска агенция в Бруклин в началото на XX век. Когато неговият шеф и ментор Франк Мина е убит, светът на Лайнъл изведнъж се преобръща и този аутсайдер, на когото му е трудно дори да разговаря, се опитва да разплете нишките на случая, като в същото време полага усилия да не оплита думите в главата си. „Убийство в Бруклин“ е магнетично четивен, паметно цикличен и напълно завладяващо отдаване на почит към класическия детективски разказ.

Spread the love
More from Зорница Аспарухова
Какво да видите на фестивала за графика и илюстрация FIG.4
Разказва неговият създател Васил Владимиров Ако се чудите какво да посетите през...
Read More
0 replies on “Пролетта на нашето доволство”