Софийската филхармония пусна билетите за оперната гала с Роландо Вийязон

Концертът е част от Новогодишния музикален фестивал на НДК

С бляскава оперна гала Роландо Вийазон и Софийската филхармония ще поздравят гостите на Новогодишния музикален фестивал на 22 декември. Под палката на маестро Найден Тодоров знаменитият тенор ще представи емблематични за своята кариера оперни арии, както и традиционни коледни песни.
Роландо Вийазон отдавна е спечелил любовта на публиката и критиката, която обсипва със суперлативи за неговия глас. Наричан „най-очарователният от днешните оперни певци“ (The Times) и с „чудесен мъжки глас…величествен, елегантен и силен“ (Süddeutsche
Zeitung), Роландо Вийазон е признат за един от водещите тенори на нашето време. Той поддържа и успешна кариера като режисьор, писател и телевизионен водещ паралелно с блестящите си сценични превъплъщения.
Роден в Мексико Сити, Роландо Вийазон започва обучението си по музика в Националната консерватория на родната си страна, преди да се присъедини към младежки програми в оперните театри в Питсбърг и в Операта на Сан Франциско. Той бързо прави име на
международната музикална сцена, след като печели няколко награди в конкурса Operalia на Пласидо Доминго през 1999 г. (включително наградата „Сарсуела“ и наградата на публиката). През същата година прави европейски дебют като Де Грийо в „Манон“ на Масне в Генуа, като Алфредо в „Травиата“ в Парижката опера и като Макдуф в „Макбет“ на Верди в Берлинската Щатсопер. Оттогава Роландо Вийазон е редовен гост в държавните оперни театри на Берлин, Мюнхен и Виена, Ла Скала в Милано, Кралската опера Ковънт Гардън, Метрополитън опера в Ню Йорк и Фестивала в Залцбург, като работи с водещи оркестри и известни диригенти като Даниел Баренбойм и Яник Незе-Сегин. Като концертен певец той се е изявявал в Зала
Барбикан в Лондон, Филхармониите в Берлин и Кьолн, Фестшпилхаус- Баден-Баден, Гевандхаус – Лайпциг, Академия „Санта Чечилия“ в Рим, Карнеги Хол в Ню Йорк и други.
През 2011 г. Роландо Вийазон дебютира като режисьор в Лион и оттогава режисира постановки в най-големите европейски оперни театри. През 2007 г. тенорът става изключителен артист на Deutsche Grammophon. Той е продал над 2 милиона албума по целия свят и е записал над 20 CD и DVD, които са отличени с множество награди.
Вийазон е и Кавалер на Ордена на изкуствата и литературата, една от най-високите награди в областта на изкуството и литературата във Франция – страната, в която живее. В началото на 2017 г. Роландо Вийазон беше назначен за Посланик на Фондация Моцартеум в Залцбург, а през юли 2017 г. беше назначен за артистичен директор на Седмицата на Моцарт в Залцбург от 2019 г. нататък.

Билети за Оперна гала с Роландо Вийазон, Найден Тодоров и Софийската филхармония са вече в продажби на касите на зала „България и НДК и онлайн в Ивентим и www.tickets.ndk.bg.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Николета Лозанова във февруарския брой на DIVA
Февруари е вино, любов, изкушения и красиви жени. Всички те се срещат...
Read More
0 replies on “Софийската филхармония пусна билетите за оперната гала с Роландо Вийязон”