10 парчета от Stranger Things 4, които да си пуснете веднага

Най-гледаното шоу на Netflix – Stranger Things се завърна ударно с тежка носталгия по 80-те години. След три години пауза братята Дъфър отново ни върнаха в страшния, хаотичен, пълен с чудовища и паралелни светове град Хоукинс.

И като казваме, че Stranger Things се завърна ударно, точно това имаме предвид.

С нови образи, които да освежат сюжета, с множество линии за разплитане, с по-дълги епизоди и с нов злодей начело на паралелния свят Upside Down Stranger Things капитализира по най-добрия начин не само носталгията по отминалото време, от която черпи безкрайно вдъхновение, но с новия си сезон сериалът успя да завърши арката на фантастичния свят, който е създал и вместо да копира майсторите от преди, вече да е капитан на собствен кораб.

Много неща харесахме в четвъртия сезон на шоуто на Netflix – от безкрайно зловещия Векна, през неуморно епично очарователния аутсайдер Еди Мънсън, до изненадващите обрати и дори безкрайно натъжаващата ни смърт на някои от образите.

За разлика от предишния си сезон, който беше хаотичен, разпилян и на моменти дори карикатурен, трите години пауза са налели свежи идеи в екипа на шоуто и всички отново са тук помъдрели и пораснали.

За Stranger Things и жителите на Хоукинс, както и за нашата банда от аутсайдери, предстои една финална битка със злото, което дебне из недрата на града. Петият сезон на сериала ще бъде излъчен догодина, а дотогава на нас ще ни държи влага този.

Както вече казахме – харесахме страшно много неща в четвъртия Stranger Things и тъй като музиката беше точно толкова важна за сюжета, колкото е важна и за подрастващите младежи – в сериала и в живота по принцип – ние сме избрали 10 безобразно добри 80-тарски класики, които станаха част от шоуто и които ние слушаме на repeat в момента.

Разбира се, започваме с хита, който се завърна и в момента се върти от всеки – парчето на Кейт Буш – Running Up That Hill и даваме нататък. Може би дори ще познаете от кои моменти са тези песни. Приятно слушане.

Kate Bush – Running Up That Hill

The Surfaris – Wipe Out

Kiss – Detroit City

Journey & Steve Perry – Separate Ways (Worlds Apart)

Metallica – Master of Puppets

Dead or Alive – You Spin me Round (Like a Record)

Talking Heads – Psycho Killer

The Beach Boys – California Dreamin’

Falco – Rock me Amadeus

Kyle Dixon & Michael Stein – Kidz

А целия саундтрак на сезона може да откриете в Spotify.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Gucci и Pokemon – какво да очакваме?
Необичайните колаборации през 2020 продължават. След като преди седмица Gucci показа съвместна...
Read More
0 replies on “10 парчета от Stranger Things 4, които да си пуснете веднага”