Всичко от мен

Нотки на тютюн и здравец в дамски аромати. Колко оригинално (без ирония). Не може да спрем да душим китките си

Точно когато си мислите, че меланхолията е на път да ви завладее, благоухаещ полъх подсказва, че всичко ще е отново прекрасно. Седем парфюма, които не само улавят същността на сезона, но и действат като най-добрия неоткриваем финиш.

Ако беше цвят, Alien Goddess Supra Florale на Mugler щеше да е розово злато, ако беше знаменитост, щеше да е Уилоу Смит с нейната необуздана младост и красота без усилие. Обещавайки супра флорално приключение, новият обрат на оригинала със сигурност ще породи свръхсетивно изживяване, ако не и по-силно. Стъпка в ново олфактивно измерение, парфюмната вода сега е по-щедра, по-магнетична и по-ослепителна като… нажежена жичка. Трите ключови нотки се разгръщат като три откровения. Освежаващо: кактусов цвят, подсилен със сочна круша, придава мощен изблик на жизненост. Цветущо: знаковият жасмин е възвишен от нов хибрид – дестилат на жасмин самбак и вечно цвете. Дръзко: кехлибарени тонове на абсолют от вечно цвете се преплитат с минерален мъх.

By Kilian е известен с вечерните си аромати, подклаждащи огъня на всяко парти, но този път те стават по-горещи. Според самия Килиан Хенеси няма само един начин да бъдете hot. Може би сте още по-добри, когато сте лоши? Но през нощта има едно-единствено правило – просто бъдете smoking hot. Толкова горещ, че чак пари, едноименният аромат е карамелизирана наслада за онези, без значение мъже или жени, изпаднали в транс след пушене в някой европейски нощен клуб или ориенталски салон. Имайки предвид името, Smoking Hot със сигурност звучи така, сякаш си струва да го опитате. Абсолют от тютюн, подсилен с облак от наргиле с вкус на ябълка и канелена кора и хармонизиран с дъбов мъх и бурбонска ванилия с балсамови нотки, прегаря в сладка опушена същност.

Въплъщавайки богатото наследство на Creed, Carmina черпи вдъхновение от страниците на модни скицници, предавани в семейство Крид поколения наред. На тях са изобразени смели и дръзки жени, готови за следващото си бягство. Нахвърляйки рисунка на ръка в карминено, парфюмната вода въплъщава духа и завладяващата харизма на новата генерация, решена да остави отпечатък в историята. Сочни черни череши и пикантен розов пипер придават наелектризиращо усещане на чувственото празнуване на женската привлекателност (букет от майска рози, божур и виолетка). От гостоприемната прегръдка на екзотичен шафран, балансиран от мекотата на мускус и кехлибар, се излъчва сияйна светлина.

Още от лансирането си през 2018 г. L’Interdit на Givenchy нарушава правилата. Продължение на сагата, парфюмната вода Rouge Ultime запалва пламъка на забраненото, предизвиквайки върховна тръпка на привличане. Фирмената съставка портокалов цвят се извлича по 4 различни метода (есенция, абсолют, фракция CO2, конкрет), всеки от които разкрива уникални аспекти на обонятелната си сила. Допълнен с жасмин самбак и тубероза, букетът е аранжиран върху какаови шушулки. Рядко използваната съставка е увековечена от пачули и ветивер и запечатана от опушен привкус на балкански абсолют от тютюн. Наметната с воал на съблазън и провокация, кожата по сексапил не отстъпва на червено бельо.

Усещанията се засилват. Емоциите се надигат. Изкушенията се отприщват. Светът около вас спира да съществува и вие сте пленени от вътрешния рай, който сте открили в себе си. Лесно е да прегърнете индивидуалността си и да уловите различните форми на еуфорията. (Всеки изпитва радост по свой начин.) Опушен, но сладък, My Euphoria на Calvin Klein кара сърцето да бие като лудо. Подстрекавана от черен сусам, фламбирана орхидея възпламенява огнен център в сърцевината. Пожарът е овладян благодарение на сочна есенция от касис във върха. Но опасността още не е отминала. Въплъщение на провокативната свобода, базовите нотки на уд, бамбук и сантал подчертават мистерията и съблазнителната сила на женствеността.

В тон с името All Of Me последното творение на Narciso Rodriguez предизвиква усещане за близост и интимност – връзка, която е дълбока, аромат, който е личен. На фона на предубежденията относно флоралните мотиви в парфюмерията преоткриването на розата е трудна задача, но не и невъзможна. Естествен обонятелен мост към сорта сентифолия е здравецът. Традиционно абонирана за мъжките аромати, съставката меко каца на ложе от млечни нотки и кремообразен сантал. Добавянето на друг основен аспект на заден план, а именно мускус, имитиращ миризмата на гола кожа, прави меланжа абстрактен и многоизмерен. Макар да телеграфира чувственост и сила, при носене All Of Me наистина се слива с вас, сякаш някак пасва на настроението ви и на това, което правите.

Тихо! Чувате ли шепота на чаени листенца, носен от вятъра? Като част от колекцията Extraordinaire на Van Cleef&Arpels Thé Amara за пореден път улавя безкрайната поезия на природата. Парфюмната вода е като покана за лежерна разходка из въображаема чаена плантация рано сутрин. В емоционално заредената композиция нотките се смесват в съвършена алхимия за неуловима красота. Началната точка на чаения акорд са бергамот и мента, чиято свежест допълва пикантен акцент на розов пипер. Роза и сладък грах омекотяват зелено-цветното вдъхновение за още повече финес и елегантност. Последни на сцената излизат кашмеран и бял мускус, които правят всичко наоколо обгръщащо и меко. Прониквайки дълбоко в ноздрите, Thé Amara ви кара да вдъхнете дълбоко, сякаш разпускате.

Spread the love
Tags from the story
,
More from Свобода Сидерова
Героите на новото време – завинаги млади
Ако вярвате, че Каролина Ерера-младша вече е измислила всичко, тогава ви казваме...
Read More
0 replies on “Всичко от мен”