Печено агнешко бутче с билково песто

Продукти:

2 кг агнешко бутче

За пестото:

1 скилидка чесън

1 връзка босилек

1 връзка джоджен

25 г кедрови ядки

25 г настърган пармезан

125 мл зехтин

сокът на ½ лимон

Приготвяне:

Пасирайте продуктите за пестото – чесъна, босилека, джоджена, ядките и пармезана. Наливайте зехтина на тънка струйка и продължавайте да пасирате. Накрая овкусете със сол и лимонов сок.

Включете фурната на 180 градуса. Сложете бутчето в тава и го намажете с половината от пестото. Печете го около 1 час и 45 минути, като проверявате да не стане прекалено сухо.

Извадете бутчето от фурната, покрийте го с фолио и го оставете да почине още 30-40 мин. Нарежете го, поръсете го с останалото песто и сервирайте с резени лимон.

Хранителна информация за 1 порция:

калории – 644

въглехидрати – 1 г

мазнини – 49 г

протеини – 51 г

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

Disney+ стартира в България това лято

Disney+ – стрийминг услугата на The Walt Disney Company, потвърди, че това...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.