Продукти:
2 кг агнешко бутче
За пестото:
1 скилидка чесън
1 връзка босилек
1 връзка джоджен
25 г кедрови ядки
25 г настърган пармезан
125 мл зехтин
сокът на ½ лимон
Приготвяне:
Пасирайте продуктите за пестото – чесъна, босилека, джоджена, ядките и пармезана. Наливайте зехтина на тънка струйка и продължавайте да пасирате. Накрая овкусете със сол и лимонов сок.
Включете фурната на 180 градуса. Сложете бутчето в тава и го намажете с половината от пестото. Печете го около 1 час и 45 минути, като проверявате да не стане прекалено сухо.
Извадете бутчето от фурната, покрийте го с фолио и го оставете да почине още 30-40 мин. Нарежете го, поръсете го с останалото песто и сервирайте с резени лимон.
Хранителна информация за 1 порция:
калории – 644
въглехидрати – 1 г
мазнини – 49 г
протеини – 51 г