Агнешко по гръцки

Продукти

1 агнешко бутче

6 скилидки чесън

1 връзка риган (или 1 с.л. сушен)

сокът и кората на 1 лимон

6 с.л. зехтин

400г нарязани домати от консерва

шепа обезкостени маслини

Приготвяне

Включете фурната на 220 C да загрява. Счукайте в хаванче чесъна, ригана, лимоновата кора и щипка сол. Прибавете лимоновия сок и малко зехтин. Направете разрези в месото с остър нож и го намажете с получената паста (включително и в разрезите).

Сложете агнешкото в тава и печете 20 мин. Намалете температурата на 180 С и печете още час и половина, като поливате месото със соса. Извадете бутчето от тавата и го дръжте на топло.

Сложете тавата на котлона и към отделените от печенето сокове добавете доматите и маслините, варете няколко мин. Сервирайте агнешкото със соса и с пресни картофи.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Måneskin отново са тук
Сензационната рок банда Måneskin се завръща с новия си сингъл Supermodel, написан...
Read More
0 replies on “Агнешко по гръцки”