Продукти
1 агнешко бутче
6 скилидки чесън
1 връзка риган (или 1 с.л. сушен)
сокът и кората на 1 лимон
6 с.л. зехтин
400г нарязани домати от консерва
шепа обезкостени маслини
Приготвяне
Включете фурната на 220 C да загрява. Счукайте в хаванче чесъна, ригана, лимоновата кора и щипка сол. Прибавете лимоновия сок и малко зехтин. Направете разрези в месото с остър нож и го намажете с получената паста (включително и в разрезите).
Сложете агнешкото в тава и печете 20 мин. Намалете температурата на 180 С и печете още час и половина, като поливате месото със соса. Извадете бутчето от тавата и го дръжте на топло.
Сложете тавата на котлона и към отделените от печенето сокове добавете доматите и маслините, варете няколко мин. Сервирайте агнешкото със соса и с пресни картофи.