Новата колекция на Balmain е ограбена в навечерието на модното ревю

Getty Images

Френската модна къща Balmain е изгубила десетки модели, които е трябвало да бъдат представени на ревюто в Париж по-късно този месец. Камионът с дрехите е бил отвлечен, съобщи творческият директор на марката Оливие Рустейн.

В публикация в Инстаграм Рустейн заяви, че крадци са задигнали превозното средство, което пренасяло около 50 артикула от новата колекция на Balmain между парижкото летище и централата на марката във френската столица. Пише още, че чакал в офиса си събота сутринта, когато шофьорът се обажда и казва, че бил отвлечен от група хора. По думите му той вече е в безопасност.

„Толкова много хора работиха усилено, за да създадат тази колекция. Правим всичко на ново, но случилото се е толкова неуважително! Няма да се откажем“, казва той в поста си.

Balmain трябва да представи колекцията си за пролет-лято 2024 г. на 27 септември по време на Седмицата на модата в Париж, в която участват елитни марки, сред които Louis Vuitton, Dior, Chanel и Hermès. Представител на Balmain потвърди, че ревюто в Париж ще се състои, като отказа да коментира грабежа в очакване на разследването.

Balmain се държи от Mayhoola – инвестиционно дружество, подкрепяно от катарското кралско семейство.

Spread the love
More from Ина Иванова
Ерик Деймън: Във втора употреба намираш вещи, които само ти ще имаш
В продължението на легендарния сериал „Клюкарката“ дизайнер на костюмите отново е възпитаникът...
Read More
0 replies on “Новата колекция на Balmain е ограбена в навечерието на модното ревю”