Ексклузивен поглед към „Последният дуел“ на Ридли Скот

Фотография: Patrick Redmond. © 2021 20th Century Studios. All Rights Reserved.

Малко след като направи премиера на фестивала във „Венеция“, най-новият филм на Ридли Скот – историческият епос „Последният дуел“, се превърна в едно от най-очакваните заглавия за тази есен.

Режисьорът се завръща в жанра, който му ляга най-добре – реални истории в епоха – и подобно на много пъти, събира страхотни имена на голям екран, за да разкаже сюжета. Джоджи Комър, Бен Афлек, Мат Деймън и Адам Драйвър влизат в основните роли. А от „Дисни“, които са продуцент на заглавието, пуснаха ексклузивни постери на образите, изиграни от актьорите.

Ние от DIVA ви показваме първи българския им вариант.

Джоди Комър и Май Деймън влизат в образите на нормандския рицар Жан дьо Каруж и съпругата му Маргьорит

Бен Афлек и Адам Драйвър са граф Пиер д’Аленсон и оръженосеца Жак Льо Гри

„Последният дуел“ отвежда зрителите на забележително пътешествие назад във времето до 1386 година, за да разкаже поразителната истинска история на едно престъпление, на съдебен спор и на последния законен дуел до смърт в средновековна Франция, противопоставящ двама мъже – двама приятели, които трябва да докажат собствената си правота пред очите на Кралството и Бог. Базиран на едноименния роман на Ерик Джагър, „Последният дуел“ разказва за завърналия се от бойното поле нормандски рицар Жан дьо Каруж, който открива, че съпругата му Маргьорит обвинява в изнасилване неговия стар приятел, оръженосеца Жак Льо Гри. Въпреки че има съмнения, че думите на бременната Маргьорит не са истина, Дьо Каруж предизвиква на официален съдебен дуел до смърт твърдо отричащия да има каквато и да е вина Льо Гри. Предстои яростна битка, при която всеки от участниците в конфликта може да срещне своя фатален край, защото според законите на страната по онова време, ако Дьо Каруж загуби спора, съпругата му ще бъде осъдена на смърт – чрез изгаряне на клада – за фалшиво обвинение.

„Последният дуел“ тръгва по кината на 15 октомври. Дотогава вижте трейлъра към филма:

Spread the love
More from divamagazine.bg
Яйца „Фиеста“
Продукти: 1 глава лук 1 червена чушка 1 люта чушка 8 ленти...
Read More
0 replies on “Ексклузивен поглед към „Последният дуел“ на Ридли Скот”