Да, това е Брадли Купър! Като Ленард Бърнстийн

Брадли Купър е неузнаваем в новата си роля. Филмът се нарича Maestro и е втори режисьорски проект на актьора.

Както помним добре през 2018 година Брадли Купър дебютира на филмовия пейзаж под формата на режисьор с повторна адаптация, но с модерен привкус, на известния мюзикъл „Роди се звезда“. Филмът му донесе поредна номинация за „Оскар“ и го показа на публиката в различна светлина – тази на човек, който се справя добре, както пред камерата, така и зад нея.

За втория му режисьорски проект – филм за живота на композитора Ленард Бърнстийн – се заговори още през 2018-а. Проектът съществува на идейно ниво от няколко години, но днес той вече е в продукция и от известно време снимките по него текат, а в основата са Netflix, които споделиха първите кадри от снимачната площадка.

Стивън Спилбърг, който някога сам планира да режисира филм за живота на известния композитор, дава проекта на Брадли Купър, тъй като много харесва работата му по „Роди се звезда“. Спилбърг се включва като продуцент на Maestro, а към него се присъединява и друго голямо име – Мартин Скорсезе.

Филмът Maestro ще проследи впечатляващия живот на композитора Ленард Бърнстийн – създал музиката на мюзикъла „Уестсайдска история“ и саундтрака на филма „На кея”. Бърнстийн е активист за равни права и против войната във Виетнам, диригент, съпруг, баща и вдъхновител. Иконична фигура в музикалната и театрална сцена, но и човек с интересен личен живот, Бърнстийн е икона за безброй хора, сред които и самия Брадли Купър.

Подобно на „Роди се звезда“ Брадли Купър поема главната роля, а негова партньорка във филма е Кери Мълиган, която ще изиграе съпругата и майката на трите деца на Бърнстийн – Фелиша Монтеалегре.

Както става ясно от снимките, които Netflix пуснаха, очевидно филмът ще обхваща дълъг период от живота на Ленард Бърнстийн – като млад и като възрастен мъж. Премиерна дата още няма, но проектът вече предизвика огромен интерес. Освен, че режисира Брадли Купър е автор и на сценария, който пише заедно с Джош Сингър, носител на „Оскар“ за филма „Спотлайт“. Освен Купър и Мълиган в другите роли ще видим Мат Бомър и Мая Хоук.

Spread the love
More from divamagazine.bg
От днес слушаме световния бестселър „Глюкозната революция” на български
Топ треньорът Инес Субашка разкрива тайните на добрата форма в подкаст в...
Read More
0 replies on “Да, това е Брадли Купър! Като Ленард Бърнстийн”