Новият сезон на „Feud“ разказва за краха на Труман Капоти

Труман Капоти
PARI DUKOVIC PHOTOGRAPHY

Първият сезон на „Feud“, който излезе през 2017, обхваща бурните отношения между Бети Дейвис и Джоан Крофорд. Той позволи на зрителите да надникнат зад кулисите, докато холивудските икони снимат филма от 1962 г. „Какво се случи с Бейби Джейн?“. Сега поредицата се завръща за втори сезон, като този път изследва разрива между писателя Труман Капоти и небезизвестната му „колекция“ от дами от висшето общество, които той нарича „лебедите“.

Сериалът е базиран на бестселъра „Жените на Капоти“ на Лорънс Лиймър, която проследява събитията, довели до краха на известния автор. След успеха на „Закуска в Тифани“ през 1958 г. той става любимец на каймака на нюйоркското общество, особено на светски личности като Барбара „Бейб“ Пейли, Лий Радзивил, Глория Гинес, Луси Дъглас (известна като C. Z. Guest) и Слим Кийт.

Capote’s Women: A True Story of Love, Betrayal, and a Swan Song for an Era от Лорънс Лиймър, $16 от Amazon

Първите два от общо осем епизода вече са налице, а нов епизод ще се излъчва всяка сряда до 13 март. На следващия ден епизодите ще бъдат достъпни за гледане в Disney+. Освен че сценарият обещава да ни залепи за екраните, същото се отнася и за актьорския състав: Деми Мур, Наоми Уотс, Клои Севини и Том Холандър в ролята на Капоти.

COURTESY OF FX

През 1975 г. Капоти публикува „La Côte Basque 1965“ в Esquire, откъс от дългоочакваното продължение на „Хладнокръвно“. По това време той отдавна е пропуснал първоначалния краен срок за 1968 г., даден му от Random House, които са му платили аванс от 25 000 долара за „Сбъднати молитви“. „La Côte Basque 1965“ веднага вдига висшето общество на крака, тъй като персонажите му твърде много приличат на някои от най-близките приятели на автора.

Верните му сподвижници са толкова възмутени, че Капоти посяга на личния им живот им заради работата си. Капоти въобще не очаква такава реакция. Биографът му, Джералд Кларк, споделя пред Vanity Fair, че тогава е изразил опасения пред автора, че дамите ще се разпознаят в историята. Той отвръща: „Не, те са твърде глупави, за да разберат“. Но Капоти греши жестоко.

Spread the love
More from Ина Иванова
Едуард Енинфул: Цветнокожият, променил Vogue
Пет години след като оглавява английската модна библия, най-влиятелният тъмнокож мъж в...
Read More
0 replies on “Новият сезон на „Feud“ разказва за краха на Труман Капоти”