Calvin Klein се завръща на модния подиум

Фотография Calvin Klein

Италианка стана първата жена начело на една от най-известните американски марки

Вероника Леони е назначена за творчески директор на Calvin Klein, американският лейбъл – символ на минимализма на 90-те, сега собственост на PVH.

Брандът обявява завръщане на модния подиум след петгодишна пауза, след като през декември 2018 г. прекъсна сътрудничеството си с тогавашния творчески директор Раф Симънс, сега креативен директор рамо до рамо с Миуча Прада на Miu Miu, както и на едноименната марка.

Фотография Valentin Hennequin

Финалист за наградата LVMH 2023 и основател на Quira, Леони, родена през 1984 г. в Рим, e работила за марки като Jil Sander, Céline, Moncler и The Row.

Създадената от нея колекция ще включва дрехи, бельо и аксесоари за мъже и жени и ще дебютира през есента на 2025 г. „Развълнувана съм и за мен е чест, че имам възможността да напиша нова глава в историята на Calvin Klein“, казва Вероника Леони, „От десетилетия Calvin Klein интерпретира идеята за смело себеизразяване и аз съм готова да я подсиля със силен фокус върху стила и творчеството.“

В изявление собственикът PVH заяви, че съживяването на премиум линията „Collection“ на Calvin Klein под ръководството на Леони „бележи една от най-важните стратегически стъпки“ за съживяване на интереса към марката.

По-обширният маркетингов подход включва рекламната кампания с участието на актьора Джеръми Алън Уайт само по боксерки, която стана вайръл по-рано тази година.

Spread the love
Tags from the story
,
More from Ина Иванова
Какво носим през януари?
Намираме се в период, в който не сме сигурни дали да насочим...
Read More
0 replies on “Calvin Klein се завръща на модния подиум”