София, моя любов

Илюстрация: Капка Кънева

По повод Денят на София, ние ви представяме една изложба, която представя Столицата в една корица на въображаемо списание The Sofianer.

Как би изглеждала София, ако беше корица на въображаемото списание The Sofianer в духа на легендарното американско издание The New Yorker? Фондация Кредо Бонум и Мулти култи колектив отправят тази покана към илюстратори и художници, които имат за цел да отразят автентичния и разнообразен лик на София и живота на софиянци през всички сезони на годината, във всички краища на града, от всички гледни точки – от красивите фасади до грозните кътчета, от нещата, които обичаме, до онези, които ни дразнят ежедневно.

Кориците победители дело на Здравко Денев, Мариана Сърбова и Милена Миткова (отляво надясно)

Над 40 млади и утвърдени артисти приемат предизвикателството и резултатът е на лица. Над 50 автентични погледа към София. Три от илюстрациите получават заслужени награди, а още 25 избрани корици все още могат да бъдат разгледани на открита изложба в градинката Кристал.

Още корици дело на Петя Евлогиева, Мария Минкова и С. Георгиев и Камелия Пешева (отляво надясно)

Както казват организаторите на събитието: The Sofianer е колаборативен арт проект, който кани художници от България и света да създадат колекция корици на въображаемото списание The Sofianer като реверанс към култовите корици на списание Тhe New Yorker. Проектът цели да отпразнува любовта ни към София, да покаже причудливите й, смешни или абсурдни страни, да даде поетичен или неочакван поглед към днешния ден, да разкрие мечтите ни за бъдещето и да инициира обществен дебат за това в какъв град (искаме да) живеем.

Повече за проекта може да откриете тук.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Дъщерята на Бил Гейтс се омъжи
След шума около развода на Бил и Мелинда Гейтс идват по-добри дни...
Read More
0 replies on “София, моя любов”