Съвършената кожа с витамин С и SPF

Няма да ни омръзне да го повтаряме – грижата за кожата е първият знак, че обичаш себе си и искаш да харесваш за дълго този, който виждаш в огледалото. А всеки нов сезон идва със своите предизвикателства и ни кара да преобърнем рутината си, за да постигнем най-добрии резултати. Посрещаме пролетта с надежда за нещо ново, което да се случи в живота ни даваме зелена светлина на витамините към още по-активно присъствие в менюто и грижата ни за здравето.

Един от тях, Витамин C, винаги е бил сред най-често използваните и познати имуностимулатори, а в последните години предизвика и истинска революция в козметичния бранш. Видяхме го в серуми, кремове и маски за лице, напълно заслужено предвид доказаните му качества.

Защо е толкова желан? Той е антиоксидант, който предпазва от вредните влияния на околната среда, прави тена на кожата да изглежда по-равномерен и укрепва защитните й сили. За съжаление, не винаги успяваме да набавим достатъчно количество от него само с приема на храна, затова когато говорим за липсите му по отношение на кожата, много често се налага да си го набавяме с помощта на козметиката.

Витамин С и слънцето – приятели или врагове? Един от въпросите, на които най-често трябва да си отговорим преди да използваме продукти с Витамин С е как влияят те в комбинация с излагането ни на слънце през по-топлите месеци.

Дерматологът на AVON д-р Димитрина Гулева споделя, че за да е здравословна и успешна тази комбинация, трябва да бъде допълнена от използването на слънцезащитен продукт. Затова нейната препоръка е серуми с Витамин С да бъдат включени във вечерната рутина, а ако се нанасят сутрин задължително да бъдат комбинирани с SPF фактор.

Решение 2-в-1

Признаваме си, че не винаги в забързаните делнични сутрини имаме време за цял ритуал пред огледалото, затова с две ръце казваме „ДА“ на новия дневен крем ANEW Vitamin C, който е с безпрецедентния за пазара SPF 50. Така имаме най-доброто от двата свята – мощната защита срещу образуването на свободни радикали, които причиняват стареенето на кожата от една страна и сигурен щит срещу вредните слънчеви лъчи. И всичко това в един продукт, който предпазва, хидратира и възстановява сиянието на кожата.

Универсален боец

Новият крем ANEW Vitamin C с SPF 50 е подходящ за всички възрасти. Той е ултра лек, бърсо се абсорбира от кожата и е дерматологично тестван. Идеалното решение за ежедневна грижа, още повече, че е идеален като основа за грим, заради матиращия си ефект. Твоята ежедневна антиоксидантна защита със стабилизирана форма на Витамин С.

AVON Vitamin C

Завършен ритуал за напреднали

В моментите, в които можем да се поглезим и да отделим достатъчно време за себе си, на помощ идва пълният ритуал с продукти от серията на AVON, която включва още три продукта. Първата стъпка е пилинга за лице с Витамин С, който е със затоплящ ефект и може да се използва 2-3 пъти в седмицата. Следва тоника с Витамин С, който е за ежедневна употреба и подпомага подготовката на кожата за по-доброто възприемане на останалите продукти. Продължаваме с озаряващия серум с Витамин С, който вече освен вечер, може спокойно да се нанася и сутрин, ако след него завършим ритуала с дневния крем за лице с Витамин C и SPF50. Сега вече сме готови да се наслаждаваме на слънцето и да сме спокойни, че сме направили най-доброто за кожата си.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Илон Мъск и 32,6 милиарда за ден
Умението да прави пари с невероятни темпове е запазена марка за Илон...
Read More
0 replies on “Съвършената кожа с витамин С и SPF”