Хербарий

Екоботаници помагат да откриете собствена бюти Америка

Доскоро се смяташе, че ако искате да научите бъдещото на кожата си, просто трябва да погледнете майка си. Генетиката решава много, но експертите предпочитат да се осланят на научни разработки: разшифроване на генома, оценка на начина на живот и намаляване влиянието на околната среда. Именно с това се занимава епигенетиката. Имитиране на поведението на младите клетки и възстановяване на естествената способност на кожата да регенерира са задачите на козметиката от ново поколение. Резултатите вървят ръка за ръка с уникалното пътуване до сърцето на сетивата.  

Обикновено гамата Sublimage на Chanel се свързва с вода от мадагаскарска ванилия. Възстановяващият сиянието концентрат L’Essence Lumiere може да се похвали с нова „натуралност” от алпийските лаборатории под открито небе. Както и с нова биологична цел, свързана със стареенето. Екстракт от целебна раменка стимулира синтеза на вид протеин, от който зависят стресоустойчивостта и самозащитата на кожата. Звездната съставка намалява още нивото на зловреден ензим, отговорен за петната. Както винаги текстурата е „емоционална”.

Sisley се цели в проявите на поведенческо стареене. Концентрираният серум Sisleya L’Integral Anti-Age Firming дължи безпрецедентния си стягащ ефект на двойна иновация. Грижа за активиране рефлексите на младата кожа и борба с гравитацията има екстракт от майоран. Усилвайки потенциала на вид ензим, съставката нормализира функционирането на еластина. Като истински архитект фитокомплексът Pro-Firm 7 реактивира силите на опън отново. Текстурата – микрокапчици желирана вода, уловена в маслена фаза, също действа оформящо.

Осъзнаване на собствената красота е мотото на крема Absolue Soft на Lancome. Във формулата е смесено най-доброто – тоест рози с рози. Комплексът Grand Rose включва три сорта: стволови клетки от хибридната Lancome с уникален регенираращ ефект, етерично масло от дамасцена и екстракт от сантифолия. Полиморфната текстура е изненадващо сензорно чудо: отначало плътна, тя при контакт с кожата се топи, после се сгъстява, създавайки уплътняващ ефект. Опаковката е за многократна употреба. Рефилът прави лукса синоним на екоустойчивост.

Дори да не сте от типа чучулига, лифтинг концентратът Extra-Firming Phyto-Serum на Clarins разбужда „резервоара на младост” (група клетки с потенциал за саморегенерация). Комбо режим гарантира двоен ефект. Докато два нови полизахарида (органична киноа и синьо агаве) деликатно стягат кожата веднага след нанасяне, в дългосрочен план екстракт от бяла лупина стимулира синтеза на вид протеин, отговорен за стегнатостта й. Клетките си спомнят младите години не без дейната намеса на фирменото дуо – органичен митракарпус и кенгурово цвете.   

Spread the love
More from Свобода Сидерова
Устните: глем гръндж
Пролетният сезон, колкото и нетипично да е за него, ни дава свободата...
Read More
0 replies on “Хербарий”