Кого Меган обвини в расизъм?

(Photo by Mark Cuthbert/UK Press via Getty Images)

Месец след интервюто на Меган Маркъл и принц Хари с Опра Уинфри въпросът за расизъм, който двойката повдигна, още е на дневен ред. Кой в британското кралско семейство е бил притеснен за цвета на кожата на принц Арчи? Отговорът даде писателят на биографии Колин Кембъл, който изясни, че не може и дума да става за расистка проява.

Кембъл твърди, че дъщерята на Елизабет II, принцеса Ан, е била най-притеснена по въпроса с наследника на Меган и Хари. Колин обаче побърза да посочи, че изявленията не са толкова категорични в посока на цвета на кожата му. Принцеса Ан по-скоро се опитвала да разбере дали Меган е подходяща за кралското семейство, коментира той.

„Нямаше притеснения относно цвета на кожата на Меган. Принцеса Ан притесняваше, че ако в брака на Маркъл отнодеца, тогава ще възникнаткоментиррдуими не заради цвета ожата на детето, а поради неспособността на Меган да приеме традициите на кралското семейство. В края на краищата тя трябва да уважава институцията на властта, ако се омъжи за принц“, казва Кембъл.Според писателя е възможно самата херцогиня да е провокирала слухове за расизъм в кралското семейство в отговор на тяхното безразличие към нейната личност.

„През месеците, в които бях бременна, имаше слухове, че детето ми няма да получи титла и дори ще бъде лишено от кралската гвардия. Не искаха той да стане принц. Говореше се само за това колко тъмна ще бъде кожата му, когато се роди,“, откровено призна Меган Маркъл в интервю за Опра Уинфри.

Тези обвинения бяха приети много тежко в семейството, което иначе отказа да коментира думите на Меган и Хари. Принц Уилям обаче не се стърпя и при една от последните си официални изяви заяви, че членовете на кралското семейство не са расисти.

Spread the love
More from divamagazine.bg
За първи път в България звучи концерт за виолончело № 2 „Присъствие“ на Петерис Васкс
  Гост-солист е Александър Димитров, който специално се завръща в България за концерта...
Read More
0 replies on “Кого Меган обвини в расизъм?”