Hyatt Regency Pravets Resort: Изкуството да си почиваш

Hyatt Regency Pravets Resort

Уикенд в Hyatt Regency Pravets Resort, само на половин час път от столицата, е всичко, от което душата ви се нуждае.

Кога за последно сте отделяли един уикенд за бягство от града с най-добрата си приятелка? Вероятно подозирате какъв ще е моят отговор – нямам спомен кога за последно съм си позволявала да забавя оборотите, още повече с човек различен от половинката ми. Работната действителност непрестанно атакува съзнанието и графика ми, а в след стотиците опити да ѝ се опълча и наваксам, стигам до изтощение. В такива моменти, а те са все по-чести, е необходимо да изкорениш този лош навик и да позволиш на душата ти да се отпусне.

Започвам това начинание като абсолютен новак предвид извънредно многото задачи, с които се бях захванала през последната година. За протокола: в един момент работих на три места едновременно. Резултатът е ясен – никакво време за теб и социалния ти живот. Почивката в Hyatt Regency Pravets Resort идва тъкмо навреме, преди да се докарам до бърнаут.

Имах щастието да посетя новооткрития хотел с една от най-близките си приятелки, с която досега не си бяхме подарявали женски уикенд в такава обстановка. След кратка шопинг обиколка в града, на която възстановихме запасите си от кърпи за лице и пижами, се отправихме към финалната дестинация. А тя съвършено съчетава природата с всички удобства, необходими за пълноценен отдих далеч от градския стрес, стиснал ни за гушата.

Още с влизането в централното фоайе и при вида на езерото отвън и съвременния интериор, идеално балансиран от килимите в чипровски стил, усетихме как пулсът ни забавя своя темп и съзнанието заключва неприятните мисли. Стаята на четвъртия етаж, в която ни настаниха, ни приветства с уют и чистота. Благодарение на всички налични удобства – от континентално легло до ютия и тампончета за грим, веднага се почувствахме като у дома си. Дълбоко оценихме и разкриващата се планинската гледка от терасата, каквато страшно ни липсва след презастрояването в градовете.

Началото на нашата обиколка на хотела бе отбелязано с чаша просеко в едната ръка и книга в другата. Полегнали на шезлонги с гледка съм огледалната повърхност на Правешкото езеро и Стара планина, следобедът нямаше как да бъде по-идеален. Така започнаха и моите опити да се опитам да не мисля за работа, докато краката ми кротко си почиваха на шезлонга.

След няколко дължини на 25-метровия закрит басейн се отправихме към великолепния спа център. Красивият фонтан, спускащ се от двете страни на стълбището, те потапя във вселената на спокойствието. Макар да не се чувствам особено добре в тесни помещения, успях да се отпусна в билковата сауна благодарение на чудния ѝ успокояващ аромат. Чувствахме се прекрасно и в солната, както и в ледената стая особено след посещението на сауната.

Със залеза дойде време да се насладим и на вечеря на верандата на ресторанта в компанията на чаша Совиньон блан. Прекрасната вечер завърши с увлекателен разговор на по Аперол шприц и Мохито от лоби бара и втора спа процедура за деня – маски за лице и гледане на филм в леглото.

Ако бяхме по-отдадени да фигурите си, сутринта ни вероятно би започнала във фитнеса. Но предвид обещанието да си починем максимално, не бихме си позволили неспазването му. Ето затова не сгрешихме, като напълнихме чиниите си с любимите за хапване вкусотии – палачинки със сладко, плодове и най-различни печива от френската кухня, придружени от чаша ароматно кафе. Не се сещам за нещо по-терапевтично от вкусна закуска, прекарана в съзерцание на спокойното езеро. Тъкмо преди тръгване се разходихме около него, по което вече бленувам всяка сутрин, когато се събудя.

Hyatt Regency Pravets Resort ни изпрати със слънчево време и спокойствие в душите, заради което си тръгнахме с обещанието, че по-често ще си подаряваме подобни преживявания без грам гузна съвест.

Spread the love
More from Ина Иванова
Jacquemus и Nike –колаборацията на лятото
Не се сещаме за по-добра комбинация от удобството на Nike и естетиката...
Read More
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *