Една година от смъртта на кралица Елизабет II

Кралица Елизабет
Getty Images

Крал Чарлз III почита покойната си майка кралица Елизабет Втора, като публикува аудиопослание, както и неин портрет от 60-те години на миналия век.

„По случай първата годишнина от смъртта на Нейно величество и моето встъпване в длъжност си спомняме с голяма обич за нейния дълъг живот, предана служба и всичко, което тя означаваше за мнозина от нас“, казва крал Чарлз в аудиозаписа, споделен от Бъкингамския дворец. „Дълбоко съм благодарен и за любовта и подкрепата, които бяха показани на мен и съпругата ми през тази година, докато правим всичко възможно да бъдем в услуга на всички вас.“

кралица Елизабет

ROYAL COLLECTION TRUST/НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО КРАЛ ЧАРЛЗ III 2023

Споделеният от крал Чарлз III портрут е дело на фотографа Сесил Бийтън – прословут с портретите си на аристократични дами. Показван е само веднъж преди това – в Националната портретна галерия от ноември 1968 г. до март 1969 г., като част от първата фотографска изложба на галерията – „Портрети на Бийтън 1928-68“. Това е и първата ретроспекция на творчеството на жив фотограф в британски национален музей.

Кралица Елизабет Втора почина на 96-годишна възраст на 8 септември миналата година. Месец, след като отпразнува своя платинен юбилей, с който отбеляза 70 години на престола. Това я прави най-дълго управлявалият монарх на Обединеното кралство.

Spread the love
More from Ина Иванова
Моника Люински е новото лице на Reformation
В понеделник американската марка Reformation представи новата си кампания, чието лице е...
Read More
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *