Новият ромком с Джулия Робъртс излиза през октомври

Джулия Робъртс
Getty Images

След като Джей Ло и Бен Афлек се сгодиха за втори път, а Бритни Спиърс забременя, модният свят приема ниската талия с широки обятия. Следващата стъпка е кралицата на романтичните комедии, Джулия Робъртс, да отново да се възкачи на трона. И точно това ще се случи през октомври, когато излиза филмът „Билет за рая“. В него актрисата да участва рамо до рамо с Джордж Клуни.

Робъртс не е радвала зрителите на този жанр от две десетилетия насам. „Хората понякога погрешно тълкуват това, че отдавна не съм участвала в романтична комедия, като нежелание от моя страна да се снимам в такава. – споделя актрисата – Ако бях попаднала на сценарий от ранга на Notting Hill или Сватбата на най-добрия ми приятел, щях да се включа.“ За щастие, Джулия попадя на сценария на Ол Паркър, който е и режисьор. „Дори смятам, че този филм („Билет за рая“ – б.а.) би се получил само с участието на Джордж Клуни. Той се е чувствал по същия начин относно моето участие, така че ето ни тук сега“, разказва актрисата.

Джулия Робъртс се отправя към Австралия, за да снима филма, малко след като завършва другия си проект Gaslit – сериал за аферата Уотъргейт. „Да играя с най-великия драматичен актьор от нашето поколение, Шон Пен, а след това да отскоча до Австралия и да снимам забавни сцени с Джордж… Изживявам актьорската си мечта“, искрена е тя.

Шон Пен и Джулия Робъртс на премиерата на Gaslit през април (Getty Images)

Имаше период на затишие, в който нямаше нещо ново покрай актрисата. „Не бях предвидила да е толкова дълъг, а и не откривах нещо, което да ме заинтригува. Учудващо е колко бързо са се изтъркулили годините“, казва тя. През последните 18 години Робъртс е заета и с отглеждането на децата си, но вече има повече време за себе си. „Като пораснаха, се чувствам отговорна да им покажа, че мога да съм творчески настроена и колко е важно това за мен“. Така че е възможно в бъдеще да гледаме Робъртс и в други романтични комедии освен в предстоящата.

Джулия Робъртс и Хю Грант в Notting Hill (Getty Images)

Непреходният ѝ стил в Notting Hill и до днес не спира да е източник на вдъхновение за младото поколение. Коженото яке и бялата тениска, черната барета, cat eye очилата, съчетани с черен панталон на тънки, вертикални райета и Vans – кое момиче не би изглеждало добре в тези дрехи? Предстои да видим как ще еволюира гардеробът ѝ в новия филм.

Джорджо Армани и Робъртс на Модните награди през 2019 г. в Royal Albert Hall (Снимка: Samir Hussein/WireImage)

Spread the love
More from Ина Иванова
Тенденции за сезона
Вещерски истории За какво се сещате, когато чуете думата „магьосница“? За вещицата...
Read More
0 replies on “Новият ромком с Джулия Робъртс излиза през октомври”