Мастурбирате ли в метрото

Такъв въпрос зададе в студиото един от участниците в подкаста с Кари Брадшоу още в първия епизод от “Просто ей така”. С което я накара да помоли Тузаря да го направи пред нея и за нея, преди да го изгуби завинаги. По-късно обаче станахме свидетели как мастурбира Миранда – по класическия начин, в леглото с мисъл за любовницата си Че 

Имало някога в пуританските общества на Европа и Америка предбрачен обичай – вечер момчето и момичето се намъквали в чували, които били завързвани около шиите им. Лягали в едно легло, като често помежду им поставяли и дъска. И си говорели откровено в тази интимна обстановка, без да извършват каквито и да било действия от сексуален характер. Позволявам си да се съмнявам в  последното твърдение, освен ако не съм пропуснала да забележа, че и ръцете им са били връзвани в т.нар. бандлинг, явяващ се първообраз на безконтактния секс, или по-точно на Нейно Величество Мастурбацията.

Минала от стигмата през плахото насърчаване, за да се избегне развратът, до превръщането й в почти задължителен елемент от модерния лайфстайл, днес тя се смята за здравословна и разкрасяваща практика. Кажи на една жена, че нещо ще я разкраси, и гледай после какво става! Не й трябва пандемия от ковид-19, превърнала мастурбацията в стандарт в новото нормално съществуване на индивида, стимулиран от виртуалните връзки. 

Без дори да подозирам, че повече от половината жени на възраст между 18 и 49 години мастурбират поне веднъж на три месеца (според данните от едно изследване на института Кинси в САЩ от доста по-късни времена, 2019-а), особено ако нямат партньор, посегнах към себе си на двайсетгодишна възраст за първи път. Бях не само разделена от гаджето си, а и в Африка, където климатът е просто естествен стимулатор на желанието за секс, но хигиената не насърчава риска от бърза консумация.

Не можех да си представя как ще се получи, но стана – с повечко въображение, а нетолкова с ръчен труд и помощни средства. При това без проникване. Имах в главата си разказа на една близка приятелка, която бе използвала в качеството на вибратор една зелена пиперка и в резултат се бе сдобила с гъбички. Не се смейте, по времето, за което пиша, не само че нямаше банани, но и такова пищно разнообразие от аксесоари, обичаен асортимент на сексшоповете в Амстердам, сега предлагано от индустрията за sexual wellness. При това бях и жертва на родителското и училищното  възпитание, което ни внушаваше, че който прави тези срамни неща, ще остане сляп или пък ще оглупее.

Но да се върна на момента, в който открих, че и сама мога да свърша това, за което винаги бях смятала, че е нужен интимен партньор – получаването на удоволствие от секса. С времето се убедих, че наличието на друг субект е без значение за честотата на заниманията със собствения клитор. При това те не влияят зле, напротив – подобряват отношенията и секса с другия дори и ако той е виртуален, какъвто е случаят с днешна дата. Не, не, не намеквам нищо за интимното си партньорство сега, то си е телесно, така да се каже, но като норма не само по време на ковид изолацията, а на съвременния начин на живот се приема и мастурбацията пред монитора. Която също е с доста ползи за практикуващите я от двете страни на връзката.

Не е тайна, че мастурбацията за жените е проява на грижа, пълно приемане на себе си и собственото си тяло, умение да си доставяш удоволствие. В клитора има около 8000 нервни окончания и те отправят сигнал към мозъка (върху главичката на мъжкия пенис има само 4000). Женският клитор се състои не само от главичка, видима отвън, а има и вътрешни клиторални крачета, скрити под вулвата и окръжаващи входа на влагалището. В изследването и стимулацията на зоната на удоволствието, известно като търсене на G точката, трябва да отделяте внимание на всички източници на възбуда, да изпробвате различни подходи към собственото си тяло, съветват експертите сексолози. Може и да се изненадате от това как се повдигат либидото, женствеността и сексуалността, а това се отразява позитивно на вашата самоувереност и качеството ви на живот. Неслучайно основателката на бизнес империята Goop Гуинет Полтроу пусна в продажба собствен вибратор и засне за Netflix документален сериал Sex, Love & Goop за важността на сексуалното здраве. Може и да сте го гледали вече, тъй като стартира още през по-миналата година.  

Вече не е новина, че когато изпитвате оргазъм, мозъкът активно изработва различни хормони и неврохимически вещества – серотонин и допамин, отговорни за удоволствието и доброто настроение, както и ендорфини, свалящи нивата на стреса. А какъв по-качествен и дълбок оргазъм от този, получен чрез свободното и лишено от всякакви свидетели боравене със собствената G точка, където и да е тя.  

Женската мастурбация обаче е нещо повече от получаване на оргазъм. Тя дава на жената чувство за близост със себе си, възможност за по-дълбоко разбиране на собствената сексуалност.

Ще ми повярвате ли, когато ви кажа, че се възбуждам от вида на собственото си голо тяло повече, отколкото от ласките на мъж? И не ми е нужно нито еротично бельо, нито порносписание или филм, за да настръхнат зърната на гърдите ми и да поеме кръвта към ерогенните зони на гениталиите ми. И не, не мога да си представя как бих го правила в метрото например.

За тая работа се изисква велико въображение, казва Вида, иначе не се получава. “Мастурбацията си е почти творчество, защото създаваме в главата си невиждани от никой друг случки. Фантазираме си в широк мащаб. Можем да си измислим каквото поискаме, а най-хубавото е, че никой не ни вижда. За цялата процедура се изисква само спокойствие и да си „сам вкъщи“.

Винаги е добре светлината да е приглушена, бих добавила аз, да звучи тиха музика, да ми е мекичко и топло, за да получа желаното удоволствие. И да няма свидетели, все пак ексхибиционизмът ми е чужд. Често или нетолкова, е въпрос на лична потребност, но да обичаш тялото си е гаранция за здрави отношения със самата себе си. Както и да го познаваш.

Най-простият и достъпен начин е с ръце. Но ето какво ми разказа пак Вида: “След великото си откритие се  упражнявах фанатично, ежедневно и по няколко пъти  до пълно отмаляване и тремор в краката. Използвах всяка свободна секунда време, за да усъвършенствам френетичните си мераци за удоволствие. Всичко това  плюс другото, нормалното. До един момент, в който дясната ми ръка разви тендовагинит. Не, няма нищо общо с вагината, тендовагинит се получава при активно натоварване на китките и обикновено го имат пианистите. Е, аз съм пианистка, ама не се бях пресвирила, да кажеш, че е от това. Знаех си от какво е, бях ходила и по лекари, които да ми обяснят, че това заветно оргазъмче при мен се получава само по ръчния метод, или медицински казано – клиторално. Все да съм различна от другите жени, си рекох тогава. Но трябваше да изобретя помощно средство за нуждите на човечеството от женски пол. И ето че един ден ненадейно направих своето откритие.

Бях на ски в Пампорово и за да се стопля след спускането, влязох в СПА центъра в една вана с хидромасаж. Както се бях отпуснала в топличката вода, усетих, че една струя доста силно ме блъска на едно определено място, но от това не ми беше неприятно, а напротив. Леко започнах да се намествам към нея, за да ми е още по-приятно. Цялата  процедура завърши с мощен оргазъм, от който изпищях, а от персонала долетяха да видят дали пък не се давя във ваната.”

О, да, и аз съм го постигала с вода. В една от минералните бани в Кюстендил, където жените ходят, за да лекуват безплодие, имаше едни топли фонтанчета, върху които се наместваш, за да обливат интимностите ти. И както се намествах веднъж, усетих, че струята ме удря достатъчно силно точно там, където трябва. Лека-полека топлата вълна обхвана цялото ми тяло и ме разтърси такава могъща тръпка, че едвам се удържах да не изкрещя. 

За да не разчитате на случайни попадения, може да продължите да четете за опита на Вида. “Избирам си къщи, квартири и хотели, в които в банята да има ръчен душ със слушалка. Отвинтвам слушалката, махам малката черна гумена шайбичка, която служи за уплътнение, нагласявам си топлата вода да ми е приятна като температура, както и силата на струята, и я насочвам към целта. Включвам въображението си на максимална скорост и за секунди мисията е изпълнена. Ръцете не ме болят, не съм търпяла никой индивид от мъжки пол да ми пъшка в лицето и да ми се поти, нито някакви пластмасови съоръжения да ми вибрират и да ме е страх да не се подпалят в мен от късо съединение. А аз съм щастлива, получила съм си дозата удовлетворение и оргазъм.”

Честно казано, и аз не съм разнообразявала процеса със сексиграчки. Но вие може да го направите, без да се тревожите, че честата мастурбация с тяхна помощ може да повлияе на получаването на оргазъм при секс с партньор, в смисъл да го направи по-безличен. Така поне твърдят специалистите. Настояват дори, че честите упражнения с играчки правят секса по-качествен, тъй като вече знаете как да постигнете нужното ниво на отпускане и как работи вашето тяло.

В асортимента на почти всички по-големи бюти магазини (Walmart) се появи раздел sexual wellness, където освен лубриканти и презервативи има огромен набор от спомагателни средства – от най-високотехнологични вибратори с 20 скорости до вагинални топчета. Избирайки различни режими на скорост, може да събудите тези ерогенни точки, които при обичайната мастурбация остават пасивни. Вакуумните вибратори, вуманайзерите (лекотата и компактният им размер позволяват да бъдат носени в джоба или в дамската чантичка), клиторалните стимулатори с въздушна пулсация се продават като смартфони. И наистина помагат на тези, които изпитват затруднения с оргазма, до степен да го получат само за няколко минути. Но и психологическата вътрешна разслабеност е основополагаща за постигането на желаните усещания при мастурбация. Така че бъдете честни насаме със себе си и не мислете за неловкости, което често се случва при секса с партньор и усложнява нещата, дори ги прави невъзможни.

Spread the love
Tags from the story
More from Ваня Шекерова
Цветанка Шопова: Спирачките са в самите нас, не у другите
В книгата “Седем ключа, за да събудим жизнената си сила” психотерапевтката, която...
Read More
0 replies on “Мастурбирате ли в метрото”