Киану Рийвс и „Матрицата“ срещу левкемията

keanu reeves

Четвъртата част на култовия „Матрицата“ събуди смесени чувства у феновете на франчайза и особено тези, които обожават Киану Рийвс. Холивудската звезда понесе солена доза критика, че се е върнал към комерсиалното кино, но истината е малко по-различна. Киану никога не е работел за да тъне в лукс, а голяма част от парите му отиват за благотворителност. Поредното доказателство е решението му да дари повечето от половината от хонорара си за първата част на „Матрицата“. Така на практика филмът и талантът на Рийвс са влели над 34 милиона долара в борба срещу левкемията.

Скромен, много земен Киану никога не е говорел за това колко много помага на общността. За това и новината, че е дарил 70 процента от хонорарите си за първия филм от поредицата „Матрицата“ на фонд за борба с левкемията излизат едва сега. Актьорът е получи авансово плащане от 10 милиона долара за първия филм от франчайза, а по-късно са му платени 10 процента от приходите от прожекции в кината в размер на 35 милиона долара. По-голямата част от спечелените пари са постъпили във фонд за борба с левкемията.

Темата за заболяването, което покосява предимно млади хора е особено близка за Рийвс. През 1991 г. по-малката сестра на актьора, Ким, е диагностицирана с левкемия. Актьорът се грижи както за нея, така и за рехабилитацията й. Киану продава къщата си, за да бъде по-близо до сестра си и харчи 5 милиона долара за рехабилитационната й терапия.

„Тя винаги се е грижила за мен. Аз винаги ще се грижа за нея“, споделя тогава Киану Рийвс.
От 2001 г. сестрата на холивудския актьор е в ремисия. Ким вече е на 55 години, а Рийвс създава фонд за подпомагане на хора, борещи се с рака.

Това не е единственият начин, по който Рийвс ясно се разграничава от суетата и прекомерната лакомия за по-високи плащания в Холивуд. При успеха на продълженията на „Матрицата“ актьорът отново не прибира за себе си хонорарите си. Споделя ги с екипите за визуални ефекти, както и с дизайнерите на костюми, които според него имат много важна роля за успеха на лентата.

И после как да не си падаме по това момче?

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

Джон Сноу стана татко

Любовта на снежната двойка от „Игра на тронове“ има своето земно продължение....
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ