Киану Рийвс и „Матрицата“ срещу левкемията

keanu reeves

Четвъртата част на култовия „Матрицата“ събуди смесени чувства у феновете на франчайза и особено тези, които обожават Киану Рийвс. Холивудската звезда понесе солена доза критика, че се е върнал към комерсиалното кино, но истината е малко по-различна. Киану никога не е работел за да тъне в лукс, а голяма част от парите му отиват за благотворителност. Поредното доказателство е решението му да дари повечето от половината от хонорара си за първата част на „Матрицата“. Така на практика филмът и талантът на Рийвс са влели над 34 милиона долара в борба срещу левкемията.

Скромен, много земен Киану никога не е говорел за това колко много помага на общността. За това и новината, че е дарил 70 процента от хонорарите си за първия филм от поредицата „Матрицата“ на фонд за борба с левкемията излизат едва сега. Актьорът е получи авансово плащане от 10 милиона долара за първия филм от франчайза, а по-късно са му платени 10 процента от приходите от прожекции в кината в размер на 35 милиона долара. По-голямата част от спечелените пари са постъпили във фонд за борба с левкемията.

Темата за заболяването, което покосява предимно млади хора е особено близка за Рийвс. През 1991 г. по-малката сестра на актьора, Ким, е диагностицирана с левкемия. Актьорът се грижи както за нея, така и за рехабилитацията й. Киану продава къщата си, за да бъде по-близо до сестра си и харчи 5 милиона долара за рехабилитационната й терапия.

„Тя винаги се е грижила за мен. Аз винаги ще се грижа за нея“, споделя тогава Киану Рийвс.
От 2001 г. сестрата на холивудския актьор е в ремисия. Ким вече е на 55 години, а Рийвс създава фонд за подпомагане на хора, борещи се с рака.

Това не е единственият начин, по който Рийвс ясно се разграничава от суетата и прекомерната лакомия за по-високи плащания в Холивуд. При успеха на продълженията на „Матрицата“ актьорът отново не прибира за себе си хонорарите си. Споделя ги с екипите за визуални ефекти, както и с дизайнерите на костюми, които според него имат много важна роля за успеха на лентата.

И после как да не си падаме по това момче?

Spread the love
More from divamagazine.bg
Да изиграеш Агата Кристи
Кралицата на криминалния роман е една от най-разпознаваемите дами в литературата. Освен,...
Read More
0 replies on “Киану Рийвс и „Матрицата“ срещу левкемията”