Лайла Грейс Мос, подобрената версия на Кейт

На 19 години Лайла Грейс Мос Хак много прилича на майка си – култовия супермодел Кейт Мос. Излъчването ѝ обаче е различно. На мястото на нездравия „хероинов шик“ от 90-те при Лайла виждаме самоувереността и целеустремеността на поколението Z, което знае какво иска и как да го постигне. Но не е само до поколение и добри гени. При такива родители (баща ѝ Джеферсън Хак е основател и творчески директор на Dazed Media, а за майка ѝ вече знаем) Лайла израства заобиколена от най-добрите фотографи, издатели и дизайнери в бранша. Дали се чувства като у дома си пред камерата и на подиума? О, да!

Дебютът на Лайла като модел бе миналата година на ревю на Miu Miu заради законовите ограничения, които не позволяват на момичета под 18 години да дефилират. Като модел обаче е натрупала опит. Била е рекламно лице на парфюма на Marc Jacobs Perfect, на Fendi, на аксесоарите Chaos.

Извън професионалните изяви Лайла се облича удобно и комфортно като повечето момичета на нейната възраст, но не пропуска да добави и щипка блясък. Нерядко надзърта в гардероба на майка си за вдъхновение и пресъздава нейни иконични визии от 90-те по свой собствен модерен начин – черните кожени якета, широките дънки и незабравимата прозрачна минималистична рокля.

По всичко личи, че за Лайла Грейс Мос тепърва ще се говори, и то няма да е само заради красотата ѝ. Отново за разлика от майка си, която се забърква в скандал след скандал, било то заради анорексия, алкохол, дрога, неподходящи връзки или професионални капризи, младата Мос изглежда социално ангажирана и се вълнува от важните послания. На комбинирано ревю на Fendi и Versace по време на Седмицата на модата в Милано през октомври тя се появи с инсулинова помпа, прикрепена към бедрото ѝ и изложена на показ. По този начин Лайла искаше да привлече общественото внимание към диабет тип 1 – невидима с просто око, но коварна болест, от която и тя самата страда, и успя.

MILAN, ITALY – SEPTEMBER 26: Lila Grace Moss Hack walks the runway at the Versace special event during the Milan Fashion Week – Spring / Summer 2022 on September 26, 2021 in Milan, Italy. (Photo by Daniele Venturelli/Daniele Venturelli / Getty Images )
Spread the love
Tags from the story
More from Дона Делова
„Прасковен мъх“ е цветът на 2024
Всяка година експертите от Pantone Color Institute внимателно анализират и проучват модните...
Read More
0 replies on “Лайла Грейс Мос, подобрената версия на Кейт”