Лорейн Никълсън, дъщерята на Джак

С почти психарската си усмивка Джак Никълсън не е точно бащински тип. Опасният му чар му е осигурил куп блестящи роли, които се движат по ръба на нормалността, а често го и прескачат. Осигурил му е и купища жени, разбира се, и понеже едно нещо води към друго – и пет деца.

Както става обикновено в актьорските семейства, (поне) едно от децата тръгва по пътя на родителите. В случая на Джак, това е дъщеря му Лорейн.

Лорейн Брусар Никълсън е родена на 16 април 1990 г. в Лос Анджелис. Майка ѝ е Ребека Брусар, също актриса и модел. Има и брат, Реймънд, роден през 1992 г., а от предишните връзки на Джак две полусестри – Дженифър и Хъни, както и полубрат Кейлъб. Джак и Ребека се разделят, когато Лорейн е едва тригодишна, но гените си казват думата и момичето от малко е наясно, че иска да бъде актриса. А може би се дължи не само на гените, но и на факта, че Джак Никълсън присъства постоянно в живота на децата въпреки раздялата и нерядко ги води със себе си на снимачната площадка.

Дебютът на Лорейн е през 2003 г. в „Невъзможно твой“ – комедия с участието на баща ѝ. Макар ролята ѝ да е съвсем малка, тя впечатлява с таланта си снимачния екип. Според думите ѝ да се снима заедно с баща си е било невероятно преживяване. „През целия си живот съм го гледала как работи.“ – казва тя – „И това очевидно е голяма част от причината, поради която исках да се занимавам с актьорство – да гледам артистичния процес на снимачната площадка и това, което той е способен да изиграе, наистина ме вдъхнови.“

През 2004 г. Лорейн е принцеса Лорейн в романтичната комедия „Дневниците на принцесата 2: Кралски бъркотии“, в която си партнира с Ан Хатауей и Джули Андрюс. През 2006 г. пък играе редом с Адам Сандлър в комедията „Щрак“ като неговата екранна дъщеря, Саманта Нюман. Заради тези малки, но забележими роли през 2007 г. дъщерята на Джак Никълсън получава отличието Мис Златен Глобус – титла, кято по традиция се дава на дете на известен актьор, режисьор или продуцент по време на наградите Златен Глобус.

Следват още няколко дребни роли, но големият пробив на Лорейн е през 2011 г. в „Сърфист по душа“. Филмът разказва трагичната история по действителен случай на сърфистката Бетани Хамилтън, която губи лявата си ръка след нападение на акула. За да се подготви за ролята на Алана Бланчард, най-добрата приятелка на Бетани, актрисата изкарва курс по сърф на Хаваите, но това е по-скоро, за да влезе в образа – сърфирането във филма се прави от истинската Алана Бланчард. Така или иначе, с този филм Лорейн вече влиза „при големите“.

Амбициите на Лорейн Никълсън обаче не се изчерпват с актьорството. Тя иска да режисира и през 2013 г. прави режисьорския си дебют с краткия филм The Instant Message. Следват го няколко музикални клипа и още един кратък филм, Life Boat, с който госпожица Никълсън се нарежда сред изгряващите режисьори в Холивуд.

Въпреки ролите си в комедии, в работата си като режисьор Лорейн се интересува от мрачни, сложни и многопластови теми. С баща като Джак Никълсън това не е за учудване, още повече, че той е не само баща, но и ментор. Най-ценният съвет от него? „Основната ти цел, когато снимаш, е тези хора да искат отново да работят с теб. Колкото повече възможности за работа имаш, толкова по-добра ще ставаш.“

Spread the love
More from Дона Делова
Светлина, повече светлина!
Какво е светлинна терапия и може ли да ни помогне срещу депресията...
Read More
0 replies on “Лорейн Никълсън, дъщерята на Джак”