Три проклети жени на микрофона

Те са Красимира, Елисавета и Оля. Първите две познавате от проекта „Майко Мила“. Оля е техният трети член, с когото правят стендъп поредицата „3 жени на микрофона“. Дали са смешни? Може да се обзаложите. А защо това е така, разказват ни самите те

Историята на тези три ужасно забавни жени датира отпреди няколко години и започва от социалните мрежи. Именно там Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова, известни още като Letiashtata Kozzila Erato и Красита от „Майко Мила”, се намират. Надушват, че са от една порода. Двете пишат добре и смешно. Логичното продължение на тяхното приятелство и сътрудничество прераства в сайта „Майко Мила”. След години онлайн забава към тях се присъединява техният трети Бийтълс – Оля Антонова, и така се ражда проектът One Night Stand – казано по нашенски, среща или секс за една нощ. Не, името не е случайно. Ето как стартира той и за трите…

„Аз се занимавам със стендъп от около 2 години. Стана случайно, след някаква спорадична идея за участие в open mic вечер в един бар. След това Оля и Елисавета направиха One night stand, после още един път – в НДК, и ето ни сега, „Три жени на микрофона”, споделя ветеранът в комедията Краси.

За Елисавета стендъп кариерата тръгва с предизвикателство. Организатор на комедийно представяне хвърля ръкавицата в лицето й (и на забавните й приятелки, разбира се), като я кани сама да направи смешно събитие. Вероятно подстрекателят не съзнава с каква коза, простете, жена се заяжда, защото Белобрадова приема предизвикателството на драго сърце. Заедно с Оля, Красимира, Цветелина Цекова и тяхната приятелка Йоана се хващат за микрофона. Присъединява се и Гери Турийска и спонтанната вечеринка става фурор. Претъпкан клуб, писъци, крясъци, смехове… „Оля ги смаза, взе първа награда и няколко месеца по-късно решихме да пробваме сами. Продадохме 800 места за пет дни. Или три. Или седем, не помня. Ей така, от проклетия, защото някой ни каза да сме си го направели по-добро. Е, направихме си го. Защото сме ужасно проклети”, издава началото Елисавета.

Проклетията явно е една от основните им движещи сили, защото дори тежък менингит не може да ги откаже от сцената. Оля се тръшва от него 2 седмици преди голямото събитие с разпродадени места и днес дори не помни как е успяла да напише своя сценарий за голямата вечер. Още й е омагьосано и как я повтаря 7 дни след това при нова препълнена зала.

Така се ражда проектът, който жъне невероятен успех още от пролетта. После цяло лято по морето трите правят турне, с което достигат до все по-голяма публика. Нещата продължават да се случват за момичетата и през есента, затова може да дебнете за тях из интернет пространството и ако имате късмет, да си купите билети. Предупреждаваме, че може да не ви е лесно.

На тях също не им е, защото всяка носи по няколко дини под една мишница. Спасява ги фактът, че са луди и хиперактивни. Но има моменти, в които признават, че се молят само да оцелеят до следващия ден. „Предстои ни ново шоу в края на октомври, предстоят ни нови книги, ремонти, кампания за Коледа с „Оле Мале” и децата да тръгнат по училища и детски градини“, издават те.

Но пътят на комедията е труден и невинаги е осеян с успехи, независимо колко си добър. Момичетата могат да кажа доста неща по въпроса, защото както самите те се изразяват – не всеки момент от лятното си турне смятат за топуспешен. Искат да стават по-добри и работят над това. Да се качиш на сцена и да имаш самочувствието, че можеш да разсмееш хората, иска повече от здрава работа. Тези три жени имат хъс и доказват, че и нежният пол може да се конкурира в тази запазена за мъжете територия. Дамите може да бъдат точно толкова нелепи, смешни, готино забавни и пълни с мръсни вицове и истории, колкото и господата. Хуморът няма пол, нужни са му само интелект и изобретателност. Всъщност, ако сте имали шанса да чуете една от трите, а по възможност и трите накуп, то сте разбрали, че Оля, Елисавета и Краси могат да накарат дори големия отворко да се черви в някой ъгъл след тяхно шоу.

Spread the love
Публикувано от
Още от Зорница Аспарухова

10 филма, които очакваме през 2021

Вече е началото на 2021 и ние я изпълваме с някакъв наш...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ