Да похарчиш 3 милиарда благородно

Новият брой на списание D! VA обстойно разглежда живота на милиардерските съпруги, които се осмелиха да поискат развод и Макензи Скот е една от най-влиятелните сред тях. Бившата съпруга на Джеф Безос отново влезе в новините, след като дари милиони на две образователни институции в Чикаго и стана най-големият индивидуален дарител в историята им.

Колежът „Кенеди-Кинг“, клон на Градския колеж на Чикаго, получи 5 милиона долара, а университетът „Илинойс-Чикаго“ – 40 милиона долара. Според списание „Форбс“ колежът „Кенеди-Кинг“, където учат много студенти от афроамерикански произход, се счита за един от водещите 10 общински колежа в страната в класацията за академично влияние. Има около 5000 студенти, на които предлага курсове по кулинария, хотелиерство и ресторантьорство, строителни технологии и изкуства.

Средствата, предоставени от г-жа Скот, са най-голямото дарение от индивидуален частен дарител в историята на учебното заведение. Те са част от сумата от 2,7 милиарда долара, предоставена от Скот на 286 организации.

Даренията, обявени на 16 юни, са третия кръг от мащабната филантропска инициатива на Макензи Скот. Богатството на бившата г-жа Безос се оценява от „Форбс“ на 60 милиарда долара и само нарасна след развода й с основателя на Амазон (Amazon) през 2019 година. Тя е дала обещание да раздаде приживе по-голямата част от състоянието си.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Зелена салата с латинки
Продукти: 2 шепи листа от латинки (за предпочитане по-дребни и нежни) 2...
Read More
0 replies on “Да похарчиш 3 милиарда благородно”