Маникюрът: обичайните заподозрени

Всичко ново е добре забравено или преосмислено старо. Благодарение на nail артистите летните хитове приемат нова форма

Вампири и злодеи   

Готическият маникюр е по-актуален от всякога, макар невинаги да е в черно. Ако досега не сте се решавали, но дълбоко в себе си искате да опитате нещо подобно, имате картбланш. Вдъхновена от Дракула, колекцията на Rodarte изисква нокти в бордо, съответстващи на амплоа на вампирка. Заострени до такава степен, че наистина изглеждат така, сякаш може да пробият плътта, те допълнително подчертават мрачната атмосфера. С подобен мистичен ефект в стил „Господарка на злото” може да се похвали и Christian Cowan. Цветовата схема на маникюра е черно върху черно. Различни по форма кристали са добавени към дългите нокти. Острите връхчета в червено на стилетите при Balenciaga са препратка към светлинните мечове на тъмните ситски лордове от „Междузвездни войни”. 

Глем рок   

3D кръстове от камъни и имитация на змийска кожа на черен фон с гланцов финиш. В случай че сте настроени максималистично, винаги може да разчитате на The Blonds за сериозен nail арт. Дръзките нокти съответстват на грандиозното шоу, където се срещат богини, музи и икони. В плен на винтидж атмосферата от 70-те се оказа и Alice+Olivia. Ако съществуват феи на рокендрола, ето как би изглеждал маникюрът им. Що се отнася до бижутата върху ноктите, повече значи повече – множество разноцветни кристали за допълнителен блясък, но вече върху матова основа. Дизайнът заслужава място в музея или на килима преди провеждането на благотворителния бал Met Gala.

Живопис

Нарастващата оценка за nail арта и изразяването на стила чрез ноктите подсказва, че трендът ще достигне нови висоти тази есен. Рисунките винаги са били поле, където маникюристите развихрят фантазията си. Абстрактният дизайн в розово, синьо, виолетово и бяло при Christian Cowan напомня работата на художници абстракционисти. В плен на готиката, Rodarte налага „горещ” маникюр в буквалния смисъл на думата – върху nude базата пълзят пламъци в чeрвено. Искрите от пръснатите тук- там рубини за разкош само разгарят огъня. Най-креативна се оказа Мей Каваджири, която създаде 6 различни маникюра за Rag&Bone. Върху основа в кралско синьо майсторката на ноктите на звездите нарисува… пълзяща змия. Друг не по-малко странен (и запомнящ се) дизайн са гъби на едната ръка и зелени листа – на другата.

Тропикана

Зашеметяващите цветни нокти се открояват на фона на демоничния nail арт. Явно за някои маникюристи лятото никога не свършва. Оранжево, жълто, синьо, зелено, лилаво… Предложенията на Tommy Hilfiger, Ashish, Junko Shimada, Charlotte Knowles, Fashion East, Philipp Plein… навяват мисли за тюркоазената шир на океана и плажовете, закътани сред зеленината и орхидеите на някой тропически остров. Абсолютен хит е оранжевият маникюр. Градиентният при Rebecca Minkoff , където всеки нокът е в различни нюанси на гамата, просто е великолепен. Не по-малко интересна е техниката при Olivia Rubin. Нанесени по двойки само в горната част на нокътя, различните нюанси създават ефект на дъга.    

Spread the love
Публикувано от
Още от Свобода Сидерова

Chopard – майстор на розите

Ода на кралицата на любовта, цветята и парфюмерията, написана от къщата и...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ