Новата колекция на Mugler разбива клишетата

Благодарение на Кейси Кадуаладър Mugler не само процъфтява, а връща интереса и вълнението към модната индустрия. Най-новата колекция (пролет-лято’22) е същински празник за феновете на бранда. Свръхжени уверено разхождат подчертаващи тялото им дрехи – модерна интерпретация на наследството, оставено от легендарния Тиери Мюглер. С голямо разнообразие от раси и видове тела, всяка от жените изглежда като кибер прелъстителка, способна да омайва всеки (или всяка), до когото се докосне.

Меган Дъ Стелиън, Амбър Валета и Шалом Харлоу (които се целуват), Доминик Джаксън, Бела Хадид, Адут Акеч, Лурдес Леон и Клои Севини са само част от звездния каст на 10-минутното видео. То е под творческо ръководство на самия Кейси Кадуаладър (креативен директор на марката), стилист е Хейли Уолънс, а режисурата е дело на Torso Solutions.

Клипът прави директни референции към ballroom и vogue-ing културата, съответно и към LGBTQ+ общността тъкмо навреме за тазгодишния Pride. С това видео Mugler скриват ревютата на Victoria’s Secret в малкия си джоб.

Пролет-лято’22 на Mugler е първата колекция на Кейси Кадуаладър след смъртта на основателя на лейбъла Манфред Тиери Мюглер през януари тази година. „Прибирах се у дома в полунощ и телефонът ми започна да звъни като луд“, казва творческият директор в интервю пред CR Fashion Book. „При Мюглер има непрекъсната енергия, която за мен се промени, когато той почина. Винаги си мисля за него, когато работя, чудя се какво ли би си казал той? И дали това ще го направи щастлив?“

Преди Мюглер да почине двамата дизайнери имат възможност да седнат на тричасов обяд, на който обсъдят какво е важно за тази нова версия на марката Mugler. „Усещам отговорността, която имам, и затова искам да се уверя, че на неговия принос към модата непрестанно се вдъхва нов живот,“ казва Кадуаладър.

Spread the love
Tags from the story
,
More from Ина Иванова
Тенденции за сезона
Вещерски истории За какво се сещате, когато чуете думата „магьосница“? За вещицата...
Read More
0 replies on “Новата колекция на Mugler разбива клишетата”