Лятото на маковото момиче

Emilia Wickstead

На хоризонта се задава здравословно количество цвят на скулите. Какво по-голямо доказателство за радостта от живота

Руменина? През лятото? Революционно!“ Може да се подсмихвате колкото си искате, но визажистите не изпускат от поглед приятно порозовелите дефинирани скули, често превръщайки ги в основен акцент в макиажа. Настроението за 2024-та? По-изискано от всякога. Стратегическото разположение, текстурите и различните по интензитет нюанси – от наситени до естествени, гарантират кожа, която изглежда свежа и добре отпочинала вместо ефекта на изгоряла от слънцето. Повсеместното присъствие на ружа в козметичните чантички е оправдано. Пръст в нестихващата популярност на изчервяването имат микротенденциите в социалните медии като balletcore, coquettecore, tomato girl… На ред е poppy girl.

Kim Shui, течен руж Superdewy на Revolution, Paul Costelloe

Връзката между модата и изкуството е вродена. Колекцията на Eudon Choi е посветена на творчеството на художничката Берта Моризо, известна със способността си да изобразява ефимерни моменти от ежедневието със завладяващ чар. Пренебрегвайки традиционните правила на натуралистичната живопис, тя като всеки импресионист предпочита да експериментира с улавянето на атмосферата. Препратките към ретро щампите на макове ви потапят в спокоен летен ден. За да имитира листенцата на крехкото растение по скулите на моделите, визажистът Адам де Крус прибягва до червени тонове на ружа в най-високата част на скулите почти до линията на косата, живописен завършек на почти голия тен (с изключение на грижата за кожата).

Kim Shui, течен руж Blossom на Lovely, Paul Costelloe, Schiaparelli

Работата на визажиста Ромеро Дженингс също се откроява. Думата си казва комбинирането на ямайското му наследство с визията на дизайерите. При Prabal Gurung кайсиевият руж във формата на буквата С изобилства в допълнение към царствените златни обеци с дължина до раменете. Макар и бързо нанесен (все едно се забавлявате с любимия и изведнъж осъз­навате, че закъснявате за галавечерята, на която сте поканени), макиажът изглежда безупречен и красив. Не по-смел вариант майсторът на четката демонстрира при Kim Shui. Някой иска ли лимончело? А аперол шприц? Колекцията ви подготвя за ваканция на крайбрежието на Амалфи. Естетиката dolce vita оставя усещането за италианска Мария Антоанета с видимо китайско влияние. Преекспонираното яркорозово от скулите към слепоочията позволява да приветствате с добре дошъл дрейпинга. Посоката, в която се движи Paul Costelloe, също са розови зачервени бузи, но съчетани вече с розови сенки.

Paul Costelloe, течен руж Baby Got Blush на essence, Yuhan Wang

Здравето е богатство. До този извод единодушно стигат Emilia Wickstead, Chanel, Ulla Johnson, Zimmermann, Staud… Контрапункт на силно очертаните скули, естественото зачервяване като шепот на цвят не трябва да изглежда като макиаж, а просто като кожа, която има лек оттенък на топлина при първа среща със слънцето. От значение е и текстурата. Течната и кремообразната безпроблемно се сливат с тена. Финият „воал“ от руж имитира добра кондиция. Например тренирате, свежи сте. След пандемията е страхотно да провокирате здравето още повече.

Spread the love
Tags from the story
,
More from Свобода Сидерова
Super Fluid – отряд спасители на плажа (и не само)
Не всеки сънскрийн е създаден еднакво. За Laboratorios Babe най-ефективният е този,...
Read More
0 replies on “Лятото на маковото момиче”