Песента на сирените

Anna Sui

Превръщането в обитателки на дълбините, омайващи не само с глас, но и с визия, продължава и този сезон

Обратно на това, което си мислите, не е нужно да се идентифицирате като персонаж на Disney, за да прегърнете естетиката на mermaidcore. Морската тематика продължава да набира скорост въпреки конкуренцията на balletcore. Движещи фактори са римейкът на „Малката русалка“ и необятността на откритите водни пространства. По всичко личи, че бюти екипите зад кулисите също не са приключили с тренда, който еволюира отвъд рибените опашки и чистото въображение. По-референтни, отколкото буквални, вдъхновените от русалка прически, макиаж, прически и маникюр предлагат както минималистични и ефирни варианти, така и запомнящи се с многоцветие и блясък.

Mugler, Anna Sui

„Русалките не знаят що е сълзи и затова страдат повече.“ Възприемайки буквално цитата от приказката на Ханс Кристиан Андерсен, Sandy Liang компенсира липсата им с… кристали. Поставени произволно – един в основата на долните мигли, два на скулата, един на клепача и още два някъде (което всъщност е по-сложно, отколкото изглежда), и почти незабележими, те заискряват при излагане на светлина. Тогава фантазията за света на дъното и падащите във водата звезди оживява. Допълнение към „сълзите“ и „стъклената“ кожа, достойна за митично морско създание, е естествената руменина. Все едно сте получили позволение да излезете на сушата и сте били на слънце за малко. Водната страна на чудесата се оказва присърце и за Anna Sui. За да имитира преливащи рибени люспи и красотата на Големия риф, „майката на макиажа“ Пат Макграт разнообразява опушените в неоновосиньо или зелено очи с пръски в жълто и виолетово. Ако искате да добавите щипка магия към рутината, помислете дали да посегнете към блестящи сенки. Русалката на The Blonds не е онова създание, с което Disney ви залъгваше през детството. Невинността е заменена със сексапил. За Jason Wu мermaidcore е не само нещо повече от кристали и нюанси на синьо и зелено, но и не противоречи на естетиката на clean girl. Фокусът е върху грижата за кожата, а минималистичният макиаж включва единствено гел за вежди и безцветен гланц за устни върху клепачите и горната част на скулите.

Окопали се на морското дъно, дизайнерите нямат намерение да се насочват към сушата. Обект на интерес при Mugler са медузите. Колекцията „Градината на октоподите” на Anna Sui е посветена на застрашените рифове и всички красиви неща под водата
Фотография / Jason Wu, Sandy Liang, Anna Sui

Вече се възхитихте на очарованието на очите на сирена, така че какво още предстои? Характерна за вдъхновената от океана красота е прическата с wet ефект. Jason Wu прибягва до течни вълни с формата S, оформени с пръсти по метода на finger wave и стилизанти за фиксация и блясък. Благодарение на плавното (и елегантно) движение на уникалната текстура на косата всяка прилика с корабокрушенци е избегната, макар че какво друго може да се очаква на територията на русалките! Моделите на Sandy Liang не отстъпват по мокрота на тези на Jason Wu. Гладката прическа, разделена на страничен път, изглежда така, сякаш току-що са се потопили в океана. Част от подготовката за рейв партито са затъкнати в косата тропически цветя с капчици роса, както и маншет за уши във формата на раковина. Шоуто на Anna Sui включва разнообразни подводни стилове – от каскадни вълни до боб, като имитирането на движението на водата касае по-скоро дължината на навитите на масур кичури. За да симулират сюрреалистична оптична илюзия – привидно мокър (не и напоен) ефект с подобен на стъкло финиш, коафьорите използват изглаждащо олио за коса.

Sandy Liang, Anna Sui, Sandy Liang

Spread the love
Tags from the story
,
More from Свобода Сидерова
Меден месец
Още от ваната на Клеопатра красотата е мед и всяка жена има...
Read More
0 replies on “Песента на сирените”