„Същност и външност“, Мишел Пюеш и Брижит Лабе

Прочутата серия на издателство „Точица“ „Философски закуски“ продължава да излиза на български. В нея големите въпроси на общуването, себепознанието, обществото, събитията от новините и важните събития от нашия собствен свят са разказани така, че да предизвикват децата сами да намират отговори. И да си задават нови въпроси.Контекстът са ситуации от детския живот, излезли сякаш от „Малкия Никола“. Или пък въображаеми ситуации. Истории с приказни герои.

В новата книга „Същност и външност“ например ще умуваме над един труден въпрос за домашно. Ще се чудим какво му е лошото на един мираж. Какво ще стане, когато бабата отвори шкаф в „подредената“ стая. Дали може някой да те бие, но „всъщност“ да е добър. Ще станем детективи, за да видим зад привидностите на едно престъпление. И ще се запитаме какво ли би станало, ако Снежанка беше изчакала малко, преди да приеме подаръка на бабичката. И как може човек да разбере каква е неговата същност?

Автори на книгата са професорът от Сорбоната Мишел Пюеш и детската писателка Брижит Лабе, а преводач на цялата поредица е Валентина Бояджиева. Илюстрациите на Жак Азам са адаптирани на български от Миглена Папазова.
Досега в поредицата „Философски закуски“ на български са излизали „Насилие и ненасилие“, „Уважение и неуважение“, „Диктатура и демокрация“, „Нормално и ненормално“ и „Любов и приятелство“. 

Книгата може да бъде намерена на сайта на изд. „Точица“ и в добрите книжарници. 

Spread the love
More from divamagazine.bg
Царевичен хляб с картофи и гауда
Продукти: 1 голям картоф 1½ ч.л. зехтин 1½ ч.л. сол 1 пакетче...
Read More
0 replies on “„Същност и външност“, Мишел Пюеш и Брижит Лабе”