Секънд хенд: Кратко ръководство за пазаруване

Да пазаруваш дрехи втора употреба, се превръща в страст още при първата находка. По-достъпната цена, усещането за уникалност, качеството и каузата са основателни причини да раздвижите пръстите си по клавиатурата и да разгледате какво може да ви предложат от remixshop.com. Тъй като зареждат хиляди нови модни находки ежедневно, ако скролвам безцелно, бързо ми омръзва. Затова имам метод, който ми помага да открия своята находка. Винаги когато вляза, знам точно какво търся и започвам да променям филтрите. Така преди няколко месеца си купих чифт тъмносини дънки Levi’s в моя размер. Бях си наумила да инвестирам в качествен деним и успях да го направя на много по-достъпна цена. И тъй като обработката на дънките е един от най-токсичните процеси в модата, спестих на природата немалка доза химикали и литри вода. Затова с цел да ви ориентирам как да настроите и вашите филтри за лятното пазаруване, съм селектирала шест артикула, неподвластни на времето и тенденциите, които ще откриете на remixshop.com:

  1. Класическа бяла риза. Търсете си поне два размера по-голяма или най-добре пазарувайте от мъжката секция. Когато я обличате, не я закопчавайте догоре. Оставете поне три свободни копчета и издърпайте ризата така, че връхчетата на яката да дойдат на линията на раменете ви точно като Тамара Калинич и Роузи Хънтингтън-Уайтли.
  2. Вечната бяла рокля – къса или дълга, с буфани или с презрамки, от памучна дантела или с изчистен десен. Важното е да откриете тази, която ще ви кара да се чувствате добре и няма да ви запарва в летните жеги.
  3. Оувърсайз сакото. Правилото с размерите при бялата риза важи и тук – колкото по-голямо, толкова по-добре. Цвета оставям на вас – всеки трябва да има черно в гардероба си, но за лятото може да заложите на нещо по-свежо. Наскоро се сдобих със сако в карамелен нюанс и виждам колко добре би се съчетало с лятната ми бяла рокля и сламената чанта на баба ми в по-прохладните вечери. Ако го захванете с колан на кръста, ще направите директна препратка към „Новата външност“ в А-силует на Кристиан Диор от 1947-а, вечна класика.
  4. Класическите бермуди също са чудесен избор за топлите дни и това е така от сто години насам. Създадени са като част от униформата на британската армия за посещения на колониите с горещо време, а впоследствие банкери и бизнесмени от Бермуда носят този вид панталон през 20-те. Непреходността на бермудите е доказана с годините – връщат се на мода през 50-те, носени са от Грейс Кели и принцеса Даяна, както и от Емили Ратайковски и Ксения Адонтс.
  5. Широкия панталон с басти винаги асоциирам с един конкретен кадър на Коко Шанел. Тя го е съчетала с вталена черна блуза, няколко реда перли, твърда гривна, моряшка шапка и еспадрили на платформа – същинско олицетворение на френския шик. При този вид панталон високата талия е най-добрият ви приятел. Колкото до съчетанията – от вас зависи дали искате да направите тоалета си по-официален като Тамара, или по-ежедневен като Теса Юряшевич, съчетавайки го с кецове.
  6. Завършвам селекцията с нещо за душата. Когато открия чантата на лято 2022-ра (представям си я в ярък цвят), ще се снимам точно като Поли Сейър и ще замина някъде на юг. Остава ми само да я докопам някъде по виртуалните рафтове на remixshop.com.
Spread the love
Tags from the story
More from Ина Иванова
Alexander McQueen има нов креативен директор
Шон Макгър, бившият директор на ready-to-wear в J.W. Андерсън ще наследи Сара...
Read More
0 replies on “Секънд хенд: Кратко ръководство за пазаруване”