Какви обувки да носим през новия сезон?

обувките

Обувките от подиумите на есенно-зимните колекции ни накараха да се замислим на кои чифтове от собствените си шкафове да дадем шанс. От токчета на платформи, през все още модерните мокасини (съчетани с бели чорапи) до ботуши до коляното и балетни пантофки като от картина на Дега. Независимо дали са ниски или високи, в неутрални или ярки цветове, предложенията са в изобилие.

Завръщането на балеринките

По нашите ширини преди известно време носенето на тези равни обувки бе така повсеместно, че бавно, но славно започнах да ги причислявам към категорията на безвкусните заради всевъзможните евтини интерпретации. Но кралицата на грозната мода, Миуча Прада, показа с есенната колекция на Miu Miu, че балеринките се завръщат със същата сила, както ниската талия преди два сезона. Разликата е, че новите балеринки (в случая пристегнати с ластични ленти с лого) трябва да се носят с вълнени чорапи.

Снимка: Miu Miu

Preppy мокасини

От категорията ниски обувки още от миналата година доминират мокасините. Louis Vuitton ги представя отново в модел с отворени пръсти. Gucci пък отново изкараха класическия си модел лоуфъри, присъстващ и в „Домът на Gucci“, който се превърна в символ на препи стила. А Valentino ни обещават елегантна визия, независимо от повода, с мокасините си от телешка кожа и лого от месинг.

От ляво на дясно: Louis Vuitton, Gucci, Valentino

Обувки на пиедестал

Както отбелязахме още преди няколко месеца в хартиеното ни издание, високите платформи настъпват силно в живота ни. Според Google Trends търсенето на „обувки на платформа“ се е удвоило през декември 2021 спрямо предходната година. Miu Miu, Prada, Valentino и Versace вече наложиха този модел, но ако той не е за вас (и ставате твърде високи и има опасност да се ударите в касата на вратата), то по-класическите токчета винаги са опция. За да сте в тренда, заложете на по-различно токче от обичайното – било то лого като на Saint Laurent или яйце или роза като на Loewe.

Saint Laurent, Versace

Снимки: Loewe

Високи ботуши

От естествена кожа или гума за дъждовните есенни дни, тези ботуши са идеални за селски разходки и са вдъхновени от кралските особи. Chanel ги съчетават с вълнен чорапогащник, сякаш оплетен от баба. А за вечерите в града от Balenicaga ни предлагат ботуши със заострен връх и с ток.

Снимка: Balenciaga, Chanel

Spread the love
More from Ина Иванова
Zara и Стивън Мейзъл обединяват сили за новата колекция на модния гигант
Линда, Амбър, Ирина, Джиджи, Кая… Който и супермодел да назовете, то със...
Read More
Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *