Спокойният дом на Дакота Джонсън

Фотография Architectural Digest

След огромния успех на трилогията „50 нюанса сиво“, която засне в началото на двайсетте си години, актрисата Дакота Джонсън реши, че е дошло време да пусне корени и да си купи свое собствено местенце („местенце“ е условно казано, разбира се) – убежище от шума на Холивуд, оазис на спокойствието и релаксацията.

Речено – сторено. Сега е собственичка на красива къща на стойност 3 милиона долара, разположена на тиха и обградена с дървета уличка в Лос Анджелис, едновременно елегантна и модерна с архитектурата си от средата на миналия век. Дизайнерската фирма Pierce & Ward се е наела да изпълни всички желания от списъка на Джонсън и да превърне къщата в истински дом, отразяващ индивидуалността на обитателката си.

„Работата с Дакота беше истинско забавление, защото тя знаеше точно какво иска”, казва Емили Уорд, съосновател на Pierce & Ward. Най-голямото предизвикателство е горният етаж, чийто под е направен от естествен корк – красив, но труден за поддържане. Този и други детайли правят къщата уникална и за Джонсън тя е любов от пръв поглед. Малко преди пандемията от Covid-19 да блокира света, актрисата отвори вратите на дома си за фотографите от Architectural Digest.

И като говорим за врати, те са наистина много – цялата предна стена на дневната представлява серия от три огромни врати. Задната стена пък е изцяло остъклена от три прозореца, които се отварят нагоре като гаражни врати директно към басейна. Това е една от особеностите, които най-силно са привлекли Дакота – казва, че се чувства като в къщичка на дърво или на лодка.

Къщата е проектирана от архитекта Карл Мастън и зад нея стои красива любовна история – той я построява за себе си и за любимата си. По-скорошен неин собственик пък е продуцентът Райън Мърфи. Актрисата купува имота преди 4 години, веднага привлечена от него. „Хареса ми, че е изчистено, но едновременно с това и уютно. Помислих си, че никога не бих се разделила с това място“, припомня си тя.

Като дете Дакота Джонсън пътува много. Майка ѝ е актрисата Мелани Грифит, дъщеря на музата на Хичкок Типи Хедрен, баща ѝ е актьорът Дон Джонсън, а втори баща, отново актьор, Антонио Бандерас, така че детството ѝ минава по снимачните площадки. Когато родителите ѝ се разделят, тя започва да прекарва времето си ту при единия, ту при другия. И макар донякъде да се наслаждава на номадския начин на живот (и все още да го практикува, когато снима), тя започва да копнее за място, където да се установи. „По-здравословно е да имаш база, освен това е по-лесно, когато вещите ти са на едно място, а не на десет“, казва актрисата. Така че с първия си сериозен хонорар от „50 нюанса сиво“ си купува тази къща и я превръща в своя крепост  – с много любов и със съдействието на Pierce & Ward.

Изградена предимно от камък и дърво, потънала в зеленина, дървета и бамбук, пропускаща много светлина през огромните си прозорци, къщата излъчва спокойствие и дзен хармония. Дакота обича да се занимава с градината си. Обича и да готви в пастелнозелената си кухня, чийто успокояващ цвят е избрала специално. Модерни и винтидж мебели съжителстват безпроблемно в ненатрапчива еклектика и всеки детайл е на мястото си. „Този дом е моята котва”, казва Джонсън   – перфектното място за бягство, отпускане и почивка.

Spread the love
More from Дона Делова
Ела, завържи ме
Естетика на болката – тайните на японското еротично изкуство шибари  Непознатото, забраненото...
Read More
0 replies on “Спокойният дом на Дакота Джонсън”