Тату вместо макиаж

Кръщение, причастие, сватба, погребение… Дефилетата на Simonе Rocha често са вдъхновени от религиозни ритуали, символизиращи важни етапи в човешкия живот. Дизайнерката посвети колекцията пролет-лято’22  на раждането на дете (наскоро самата тя се сдоби с втора дъщеря). Слоевете  английска бродерия, дантела и тюл символизират повиването, а бродираните с камъни сатенени топове имитират сутиени за кърмачки, като обемните рокли с волани се разкопчават на гърдите.

Нов живот, ново начало, нежност… Свръхчувствено, сетивното претоварване с детайли генерира трогателна атмосфера. На фона й отказът от макиаж изглежда закономерен. Томас де Клуйвър, водещ гримьор на Gucci, нанася временни татуировки не само на лицето и ръцете, но и на телата на моделите. Дизайнът на рисунките – херувими, сърца, планети, плюшени мечета, агнета…  е наивен и романтичен, но има и елемент на бунт (насекоми, праисторически животни). Също като при деленето на ангелско и дяволско, за което свидетелстват футуристичните винилови якета и високите ботуши в колекцията.

Религиозен привкус придобива и мократа коса. Wet ефектът създава усещане за намокряне главата на бебето при кръщение. И за капак на всичко фирмените, причудливо украсени шноли са стратегически разположени навсякъде.

Spread the love
Tags from the story
,
More from Свобода Сидерова
The Only One 2 – нова история за страстта
Не знам защо, но винаги свързвам  Dolce&Gabbana с образа на знойна жена...
Read More
0 replies on “Тату вместо макиаж”