От кал да е, Terrae Essence да е

Човек е свързан със света, който го заобикаля. Последният мъжки аромат от сагата Bulgari Man за природните стихии е почит към силата, богатството и плодородието на Земята

Когато Господ е създавал първия човек, сигурно е взел кал от Тоскана, макар тогава регионът да не се е казвал така. Мислейки си за късчето от Италия, сещате се за живописни пейзажи, хълмове с кипариси, отлично вино, трюфели и маслини. Всичко това води началото си от земята. След огън, дърво и въздух именно това е четвъртият елемент, предизвикал интереса на Bulgari. Както и отправна точка за аромата Terrae Essence. Целта му е да ви напомни за собствените корени и да ви насърчи да откриете богатството под краката си. Докато осмисляте връзката си със Земята, спохожда ви мисълта… не, не за прочутото италианско Dolce far niente или сладкото нищо-не-правене, въпреки че и така може да се каже, а за научнофантастичния сериал „100”. По-точно сцената, когато родените в Космоса 100 непълнолетни затворници за първи път стъпват на Земята. Вълнението от докосването на почвата предизвиква колективно мълчание. Именно това чувство Bulgari се стреми да препредаде. Terrae (от латински означава от земята) произтича от идеята, че Земята е в основата на идентичността ви. Топъл, богат и инстинктивен, ароматът призовава отново да преоткриете жизнената сила на природата, вкоренена в пръстта. 

Благодарение на мастър-парфюмериста Алберто Морияс Bulgari Man Terrae Essence буквално „пониква” от благодатната тосканска почва. Изобилието й е безупречно преведено на парфюмериен език. Разгръщайки се, композицията навява спомени за цитрусова горичка, окъпана в златна светлина (цитрон, каламанси). Истинската магия се случва с появата на средните нотки: ирис и безпрецедентен микс от две разновидности на ветивер, оформящи суровата интензивност на аромата. Първият корен е от Ява, мощен акцент с опушени фасети. С контрастните си нотки – земни и кадифени, сурови и меки, вторият от Хаити благоухае на слънчева есенна гора. Стиракс и ексклузивен за къщата Terrae акорд добавят мистерия към мистерията. Три необичайни фасети правят подписа уникален: дървесна кожа с анималистично звучене, геонол, молекула с дъх на мъх и пачули и морковена есенция, напомняща за обработката на земята.

Влиянието на елемента личи и при флакона. С топлите си кехлибарени и кафяви тонове дизайнът напомня за нюансите на щедрата почва на Тоскана. За яката Bulgari черпи вдъхновение от красотата на травертиновия мрамор. Детайлът е изработен чрез техника, при която два цвята се инжектират в материала. Причудливото им смесване означава, че няма два еднакви флакона.

Spread the love
Tags from the story
More from Свобода Сидерова
Преосмисляне: една стъпка по-близо
За да ползвате премиум и луксозна козметика, каквато е Biologique Recherche, трябва...
Read More
0 replies on “От кал да е, Terrae Essence да е”