Астрологията на мен и теб

текст: Цветина Рангелова

Името Гари Голдшнайдер не е ново за почитателите на астрологията. Голдшнайдер е авторът на култовата книга „Тайният език на рождените дни“, която се превръща в абсолютен фурор и наръчник за мнозина. В „Астрологията на мен и теб“ той се завръща на небосклона на приложната наука за зодиакалните знаци първо през 2009 г. и отново с преиздаване през 2018 г.

Книгата е с нестандартен размер, а с корицата ѝ спокойно би могла да бъде използвана за част от декор. За разликата от първата творба на Голдшнайдер, „Астрология на мен и теб“ се фокусира над околните. Тя не е наръчник как да разберем себе си, а по-скоро как да разберем по-добре близките си хора, колегите и семейството си. Авторът изкарва всеки от дванайсетте знака на зодиака в три основни теми – работа, любов и семейна среда. Във всяка от темите получаваме подробно обяснени подтеми. С лесно разбираем език откриваме, че всяко от описанията се отнася за някой наш познат.

Каква е разликата между яростен Лъв, който е на отговорна позиция и е наш ръководител и яростната сестра от зодия Лъв? Как да помолим за повишение в месечното ни възнаграждение човек от зодия Стрелец или пък как да впечатлим дама Везна на първа среща.

Голдшнайдер силно вярва, че астрологията примесена с психология може да открие пред всеки от нас път към по-красив живот, в който да разбираме околните и себе си по-пълноценно.

„Вината не е в нашите звезди … решението е!“ Гари Голдшнайдер

Въпреки своя писателски и астрологичен труд, Гари Голдшнайдер е пианист и композитор по професия. Един от върховете в музикалната му кариера е изпълнението на всичките тридесет и две сонати на Бетовен една след друга и без почивка. Освен това в по-късен етап от живота си се занимава с психология.

За първата си книга той изследва 14 000 души, за да успее да генерализира определени черти и характеристики. С такова широко поле от интереси е разбираемо как книгите му са толкова завладяващи и достигат до нас по по-специален начин.

А ако сме ви заинтригували, може да откриете книгата „The The Astrology of You and Me“ в селекцията англоезична литература на Elephant Bookstore на ул. „Цар Иван Шишман“ 31 или тук.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Måneskin отново са тук
Сензационната рок банда Måneskin се завръща с новия си сингъл Supermodel, написан...
Read More
0 replies on “Астрологията на мен и теб”