Вселената на твоя страна

текст: Цветина Рангелова

„През 2015г. получих психически срив в клас по йога …” така започва приключението с черно-бяла корица на писателката Габриел Бернстейн „Вселената пази гърба ти“. Книгата е в специалната селекция на английската книжарница Elephant bookstore с оригиналното си заглавие The Universe Has Your Back

Бестселърът на Ню Йорк Таймс книгата е прекрасно ръководство с прости и лесни за изпълнение стъпки, които ще ти помогнат да трансформираш страха си във вяра. Габриел ни предлага един изключително не популярен метод в духовната литература – чудесна селекция от цитати!
Освен, че е автор на всеки един от цитатите в книгата, положени внимателно и предвидливо в свой собствен ъгъл в книгата – “universal lesson”, тя разказва своите интересни преживявания и как е успяла да сложи смисъл в тях и съответно да извлече уроците от ситуациите, в които е попадала.

Четейки нейното стилистично и литературно бижу, се оформя следната мисъл: “Не е нужно да бъдеш световен лидер, за да направиш радикални промени”. Достатъчно е да вярваш.
“When we surrender our will to the power of the Universe, we receive miracles.”

Как се практикува визуализацията и какви са позитивите от нея. Защо вибрациите говорят по-силно от думите. Как да приемем концепцията,че нашите вътрешни истории и идеи са формирали цял един друг свят през всичките тези години.

“The Universe is always responding to the energy behind our beliefs.”

Защо е важно да разберем какво всъщност представляват “чудесата” и защо е още по-важно да разберем,че те са нещо нормално и натурално, и природно. Ами защото единствено така те ще се случат. Това прави “силата на Радостта”, бъдейки една от най-високо вибрационните емоции.

“When you are in the state of joy, you leave an imprint on every being in this world. “

И как всъщност цялата тази информация ни прави по-спокойни, по-уверени, дори в най-несигурните времена?

“Whenever we forget our peaceful nature, we can ask the Universe what is real.”

Една от последните глави в книгата, ни превежда през “грешния път” и как всъщност той става правилен накрая. Защото грешната посока всъщност просто е по-прекия път към целта. Как да не ти харесва подобна мисъл?

“When you experience someone’s true presence, you are reminded of your own.”

Приключението “The Universe Has Your Back” на Gabrielle Bernstein е част от селекцията англоезични книги на книжарница Elephant Bookstore и може да бъде открита тук

Spread the love
Публикувано от
Още от divamagazine.bg

Кейт Мидълтън и портрети от Lockdown

Страстта по фотографията роди първия книжен проект на Кейт Мидълтън, Съпругата на...
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ