Васил Петров изгря с вълшебен коледен дует

Красивата песен „Коледа е!“ по текст и музика на Вида Пиронкова дарява радост и топлина в празничните дни 

В навечерието на Рождество Христово Васил Петров изпълни вълшебен коледен дует със своята дългогодишна приятелка и състудентка от Консерваторията, талантливата Красимира Маринова, която е и продуцент на песента. С прекрасната си, завладяваща мелодия „Коледа е!“ веднага си проби път до радио и тв ефира, и добави още красота, надежда и светлина към празничните дни. Композитор на музиката и автор на текста е Вида Пиронкова, която стои зад хита „Гълъбо“, а проектът е финансиран от Национален фонд „Култура“.

„Коледа е!“ се ражда спонтанно в началото на декември, малко преди началото на празничната суматоха. Васил Петров и Красимира Маринова се влюбват от първо слушане в нежната, леко носталгична мелодия. Въпреки че точно в този период от годината певецът трябва да замине за серия от участия в Сардиния, Италия, той прави всичко възможно, за да влезе в звукозаписното студио, да изпълни стоплящата сърцето коледна песен и да преживее вълнуваща професионална среща с Красимира, която след Консерваторията прави успешна кариера във финансовата сфера, но никога не спира да се занимава с музика.

Решението да съчетае мекия, кадифен тембър на Васил Петров с нежната, емоционална бленда на Красимира Маринова е на Вида Пиронкова, която винаги се стреми към перфектната хармония. „Пожелавам на всички хора, слушайки песента „Коледа е!“, да преоткрият доброто и любовта в сърцата си, и да имат топлина и благоденствие в домовете си! Нека се обичаме!“, казва известната композиторка, в чиято нова песен звучат гласовете и на три талантливи деца – Ивайла Мацина, Антъни Ганчев и Невена Беличка.

Отговорен оператор на клипа е Николай Стайков

Spread the love
More from divamagazine.bg
5 факта за най-щедрата жена в света
Когато преди година Макензи Безос – бившата съпруга на милиардера Джеф Безос,...
Read More
0 replies on “Васил Петров изгря с вълшебен коледен дует”