Силви Вартан: C’est la vie!

Джони Холидей беше моята страст, а Тони Скоти е моето всичко, казва суперзвездата Силви Вартан в специално интервю за DIVA! от 2018 г.

9 декември 2017 г. Парижкият булевард „Шанз Елизе“ е почернял от хора. С наведени глави и насълзени очи над 800 000 души очакват преминаването на белия ковчег. В този ден Франция казва последно сбогом на своя идол – любимеца на милиони Джони Холидей, който е загубил битката с рака.

На траурната церемония пристигат френският президент Еманюел Макрон и предшествениците му – бившите държавни глави Франсоа Оланд и Никола Саркози. Пред църквата се струпват и стотици приятели на опечаленото семейство. Поднасят съболезнования на последната съпруга на музиканта и на двете им все още малки  осиновени деца. Прегръщат Дейвид, сина на Джони от първия му брак.

Фотографите трескаво търсят в тълпата и едно красиво, обрамчено с руси коси лице. Откриват го лесно. Първата съпруга на Джони, майката на Дейвид, една от най-големите френски звезди с български корени – Силви Вартан, също е там. Загърната с черно пончо и притворила очи зад тъмните си очила, тя се разделя завинаги със своята първа голяма любов. И може би в този момент мислено се пренася през 1961-ва – годината, когато за първи път стъпва на сцената в парижката зала „Олимпия“ като подгряваща певица и се запознава с изгряващата звезда Джони Холидей.

Историята им е приказна. Двамата тръгват на съвместно турне, което предизвиква фурор. Влюбват се безпаметно, а публиката ги нарича “златната двойка на Франция“. Женят се, ражда се синът им Дейвид. Следват бурни трудни години, раздели и събирания. До ноември 1980 г., когато слагат край на брака си.

Година след развода с Джони сърцето на Силви трепва отново, след като се запознава с американския продуцент от италиански произход Тони Скоти в Япония. „Любовта е като цигарите. Щом една изгори, можеш да си запалиш нова“, казва тя. Двамата живеят щастливо и днес. Тони се грижи за кариерата на Силви и я придружава навсякъде. От 1997 г. двамата се радват на дъщеря си Дарина, която осиновяват от България.

Въпреки че има световна кариера, Силви твърди, че за нея най-важното е семейството. „То е центърът, оста, за която винаги се държиш. Това научих от моите родители, това искам да предам и на децата, и на внуците си”, казва звездата, която ще изнесе два концерта у нас – на 19 април в Двореца на културата и спорта във Варна и на 21 април в НДК в София.

Spread the love
More from Вида Пиронкова
Марио Хосен: Духовната елитарност да се разграничи от модерния снобизъм
Музиката е сакрален акт, който е част от битието ни. Трябва да...
Read More
0 replies on “Силви Вартан: C’est la vie!”