Burberry отлага модно шоу в чест на принц Филип

(Photo by Yui Mok - WPA Pool/Getty Images)

Уважението към съпруга на британската кралица Елизабет Втора принц Филип накара модната къща Burberry да отложи своето представяне на есенната колекция за 2021. Шоуто трябваше да се състои на 14 април в дигитален формат и да покаже какви са тенденциите, които брандът ще лансира пред феновете си. Сега обаче ревюто ще се забави заради траура, в който е потопена цяла Великобритания. Новата дата не се обявява.

Решението на модната къща да почете по този начин принца никак не е случайно. През годините от Burberry многократно се грижат за тоалетите на британското семейство, което пък е техен моден посланик пред целия свят (а това със сигурност влия върху продажбите). Самата Елизабет Втора често е обличала шлифери на модната марка и е признавала качествата им. От 1990 година принц Филип пък носи на официални събития основно дрехи на Burberry.

Погребението на съпруга на кралицата е на 17 април и за него от целия свят се стичат близки и роднини. В понеделник към семейството се присъедини и принц Хари, който се бе отчуждил след решението си да се откаже от титлата си.

Spread the love
More from divamagazine.bg
Нещо за четене: „Вечен град“
„Вечен град“ Богдан Русев СофтПрес Богдан Русев има поне 15 издадени романи...
Read More
0 replies on “Burberry отлага модно шоу в чест на принц Филип”